Ana SayfaAkıllı Kentlerİnegöl Belediyesi, akıllı kavşak ile trafiği rahatlattı

İnegöl Belediyesi, akıllı kavşak ile trafiği rahatlattı

Bursa’nın İnegöl Belediyesi, Büyükşehir Belediyesi iş birliğinde projelendirdiği akıllı kavşak ile kentin trafiğini rahatlattı.

Bursa’nın İnegöl Belediyesi, Büyükşehir Belediyesi iş birliğinde projelendirdiği ve şehrin ana arterlerinde yaşanan trafik sorununa en az yüzde 20 oranında çözüm getirmesi hedeflenen Akıllı Kavşak uygulamalarından ilki AVM kavşağında uygulandı. Belediye Başkanı Alper Taban, akıllı sinyalizasyonlu kavşak çalışmalarının tamamlanmasının ardından alanda inceleme yaptı. Taban, “Bursa Büyükşehir Belediyemizin başlattığı ve bitirdiği kavşak çalışması ne aşamada olduğunu görmek için yerinde gelip görmek istedim. Bir taraftan asfalt çalışmaları, bir taraftan tretuar ve kaldırım taşlarının döşenmesi, bir taraftan da akıllı sinyalizasyon işlemlerinin tamamlandığını görüyoruz. Şuan bu çalışmaların tamamlanması ile trafik bu bölgede rahatladı” dedi.

Çekimler drone ile yapıldı

Taban, akıllı kavşak modeli uygulanmadan önce drone ile çekimler ve sayımların yapıldığını belirtti. Taban, “Bu kapsamda burada drone kameralarla çekimler yapıldı, ölçümler yapıldı. Bu sayımlar neticesinde sürücülerin hangi yöne hangi yüzde ile devam ettiklerini gözlemlediler ve bunları raporlara döktüler. Burası şehrimizin önemli bir noktası. Yani burası giriş ve çıkışın yapıldığı nokta. Aynı zamanda Alanyurt istikametine bağlanan nokta. Yol genişlikleri açısından, ilave kollar kazandırılmaya çalışıldı. Ve depolama alanları açısından da akıllı sinyalizasyon ile geçiş güzergahlarında kime ne kadar yeşil ışık, kime ne kadar kırmızı ışık yakması ile ilgili arkadaşlarımız gerekli çalışmaları yaptı. İnegöl’ümüze hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.

BENZER HABERLER

Yanıtla

Lütfen yorumunuzu yazınız
Adınızı giriniz

En popüler Haberler

Son Yorumlar

Abdullah ŞENER Açık Kent yazıncısı olmak
Abdullah sahlebci Açık Origami ile kağıttan mucizeler
Araç çubuğuna atla