Ana SayfaAkıllı Kentler"Sesli Adımlar" ile Antalya'da engeller aşılıyor

“Sesli Adımlar” ile Antalya’da engeller aşılıyor

Antalya Büyükşehir Belediyesi “Sesli Adımlar Projesi” ile işitme ve görme engelli vatandaşlar belediye hizmet binasındaki işlemlerini rahatlıkla yapacak.

Türkiye’de ilk kez Akıllı Kent Projesi’ni hayata geçiren Antalya Büyükşehir Belediyesi, projenin Akıllı Sağlık başlığı altında İşitme ve Görme Engelli vatandaşlar için hayata geçirilen “Sesli Adımlar Projesi”ni uygulamaya başladı. Proje, işitme ve görme engelli vatandaşların belediye hizmet binasında yardıma ihtiyaç duymadan rahatça hareket ederek gitmek istedikleri birimlere ulaşabilmesine imkan sağlıyor.

“Akıllı Kent Projesi ile ilgili önemli bir adım attık”

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, “2015 yılından bu yana Akıllı Şehir konsepti üzerindeki çalışmalarımız sürüyor. Türkiye’ye örnek bir model. Ankara’da birçok değerli bakanımız Antalya’daki bu projeyi bir rol model olarak diğer belediyelere de ifade ediyor. TÜRKSAT, Türk Telekom ve Antalya Büyükşehir Belediyesi ortak bir işbirliği ile Antalya’yı Akıllı Şehirler noktasında öncü şehirlerden bir tanesi haline getiriyoruz. Bu çalışmalar kapsamında Türkiye’de ilk kez Akıllı Kent Projesi ile ilgili önemli bir adım attık. İlk kez diyorum çünkü bu konseptte bir akıllı şehir projesi Türkiye’de yok. Örneğin evdeki bakıma muhtaç hastanın evinde tansiyonunu, şekerini ölçüp değerlerinin merkezde ne düzeyde olduğunu tespit edebilecek bir sistem” dedi.

“Sulama sistemlerimiz saat ayarlı”

Türel, bu kadar geniş bir konseptte Akıllı Şehir uygulaması örneğinin olmadığının altını çizdi. Türel, “Akıllı Şehirlerimizin sulama sistemleri saat ayarlıdır. Bazen ben de gülümsüyorum. Bir bakıyorsunuz, otomatik sistem saati gelmiş, sulama açılmış ama diğer taraftan yağmur da yağıyor. Şimdi toprağın nem durumuna göre sulama yapılacak. Tasarrufa dayalı akıllı sulama sistemleri olacak. Tabi ki bu Antalya’nın bütününe yönelik Akıllı Şehir Projesi kapsamında birçok alt başlıklarla önemli adımlar attık. Akıllı Yönetim kapsamında MUBİM’i kurduk. Birçok noktada ücretsiz Wi-Fi hizmeti veriyoruz, ilçelerimize de yaygınlaştırıyoruz. Bugün de Akıllı Sağlık başlığı altındaki işitme ve görme engelli vatandaşlarımız için hayata geçirdiğimiz Sesli Adımlar projesini başlatıyoruz. Proje başlangıcımızın engelliler haftasına denk gelmesi ayrıca güzel bir planlama oldu” diye konuştu.

BENZER HABERLER

Yanıtla

Lütfen yorumunuzu yazınız
Adınızı giriniz

En popüler Haberler

Son Yorumlar

Abdullah ŞENER Açık Kent yazıncısı olmak
Abdullah sahlebci Açık Origami ile kağıttan mucizeler
Araç çubuğuna atla