Ana SayfaArkeolojiAydın Büyükşehir, Nysa Antik Kenti için tanıtım atağına geçti

Aydın Büyükşehir, Nysa Antik Kenti için tanıtım atağına geçti

Aydın Büyükşehir Belediyesinin hazırladığı “‘Nysa Antik Kenti Kültür Turizminin Yeni Rotası Oluyor” projesi, Güney Ege Kalkınma Ajansı’nın (GEKA) 2 milyon liralık hibe desteğiyle yürütülecek. Büyükşehir Belediyesi ise projeye, 700 bin lira bütçe ayıracak.

Aydın’daki kültürel mirasın korunması ve tanıtılması için projeler üreten Büyükşehir Belediyesi, yeni bir çalışmaya imza atıyor. GEKA’dan 2 milyon liralık hibe desteğiyle yürütülecek “Nysa Antik Kenti Kültür Turizminin Yeni Rotası Oluyor” projesi, 3 ayaktan oluşacak. Aydın Büyükşehir Belediyesi de projeye, 700 bin lira bütçe ayıracak. Projeyle Nysa Antik Kenti’ndeki tiyatro sahne binası restore edilerek yükseltilecek. Ayrıca binlerce çocuğa ve yetişkine kültürel miras bilinci eğitimi verilecek. Böylelikle antik kentin tüm dünyaya tanıtımı yapılacak. Antik kentteki orijinal parçaların kullanılacağı restorasyon bittikten sonra tanıtım kapsamında, en az 1 kez Büyükşehir Belediyesi meclis toplantısı burada yapılacak.

Kadınlara eğitim verilecek

Projenin bir diğer ayağında, yöreden seçilecek istekli 10 kadına, antik kentle ilgili eğitim verilecek. Nysa Antik Kenti temalı, hediyelik eşya yapmalarının önü açılacak. Kadınlara, Tarihi Kavaklı Köy Pazarı’nda bir tezgah tahsis edilerek ürettikleri ürünleri satmaları sağlanacak. Büyükşehir Belediyesi istihdama dolaylı destek sağlamak için de restorasyon ihalesinde bölge halkından proje sürecince 5 vatandaşın hem çalışması hem de restorasyon deneyimi edinmesi için çalışma koşulu getirecek. Böylelikle antik kentte ileride yapılacak restorasyon çalışmalarında bu deneyimli yerel işçilerden de faydalanılacak.

Bin yetişkine kültürel miras eğitimi

Sultanhisar Belediyesi’yle ortak yürütülecek projenin eğitim ayaklarından birisinde ise antik kentin bulunduğu Sultanhisar’da 1000 yetişkine proje süresince kültürel miras bilinci eğitimi verilecek. Böylelikle vatandaşların da antik kente ve tarihi mirasa sahip çıkması sağlanacak. Projenin önemli ayaklarından birisini ise çocukların da kültürel mirasa sahiplenmesi oluşturuyor. Bu kapsamda Büyükşehir Belediyesi, bünyesinde 17 ilçede faaliyet gösteren kültür merkezlerinde en az 5 bin çocuğa kültürel mirasa sahip çıkmakla ilgili eğitim verilecek.

“Antik kenti tüm dünyaya tanıtacağız”

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Nysa Antik Kenti’yle ilgili çok kapsamlı bir çalışma hazırladıklarını belirtti. Çerçioğlu, “Aydın’ın antik kentlerinin tanıtımını yapmak için bir projemizi daha hayata geçiriyoruz. Projemizle Nysa Antik Kentimizi tüm dünyaya tanıtacağız. Bu gizli kalmış antik kentimizi daha görünür kılacağız. Bunu yaparken de kadınlarımızı, çocuklarımızı, işçilerimizi projeye ortak edeceğiz. Nysa’nın tanıtımını vatandaşlarımızla birlikte el birliğiyle yapacağız” dedi.

BENZER HABERLER

Yanıtla

Lütfen yorumunuzu yazınız
Adınızı giriniz

En popüler Haberler

Son Yorumlar

Abdullah ŞENER Açık Kent yazıncısı olmak
Abdullah sahlebci Açık Origami ile kağıttan mucizeler
Araç çubuğuna atla