Ana SayfaGündemBaşkan Kamil Saka basın çalışanlarının gününü kutladı

Başkan Kamil Saka basın çalışanlarının gününü kutladı

Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı. Basın özgürlüğüne vurgu yaptığı açıklamasında ifade özgürlüğüne de değindi.

Başkan Saka, yurttaşların haber alma ihtiyacını karşılayan basın yayın kuruluşlarının son derece önemli bir görevi yerine getirdiğini kaydetti.
Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, “Basın yayın kuruluşları ve buralarda görev yapan arkadaşlarımız her anlamda bağımsız ve özgür olmalıdırlar. Haberleri yorum katmadan, olduğu gibi ve tarafsız olarak halka aktarmalılar. Aksi takdirde toplumumuza karşı olan görevlerini tam ve sağlıklı olarak yapmış sayılmazlar.

Bu nedenle basınımızın topluma karşı ciddi sorumlulukları vardır. Tarihin her döneminde büyük bir önem taşıyan bu sorumluluk, bu günlerde daha fazla önem arz etmektedir. Demokrasinin temel taşlarından özgür haberleşmeyi ve toplumumuzun doğru bilgilendirmesini sağlayan değerli arkadaşlarımızın ve yayın kuruluşlarının her kademesinde görev yapan tüm emekçi arkadaşlarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyorum. Hiçbir basın mensubumuzun ifadeleri nedeniyle cezaevlerinde olmadığı, görüşlerini özgürce beyan edebildikleri aydınlık bir Türkiye’de 10 Ocak’ları gerçek bir Gazeteciler Bayramı olarak kutlayabilmek dileği ile sevgi ve saygılarımı sunuyorum” dedi.

BENZER HABERLER

Yanıtla

Lütfen yorumunuzu yazınız
Adınızı giriniz

En popüler Haberler

Son Yorumlar

Abdullah ŞENER Açık Kent yazıncısı olmak
Abdullah sahlebci Açık Origami ile kağıttan mucizeler
Araç çubuğuna atla