Ana SayfaÇevreBaşkan Kurt: “Eskişehir Halkından bu santrale izin yok!”

Başkan Kurt: “Eskişehir Halkından bu santrale izin yok!”

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Eskişehir İl Koordinasyon Kurulu’nu (İKK) ziyarette bulundu. TMMOB’a bağlı odaların Eskişehir Şube Başkanları ve Temsilcileri ile görüşen Başkan Kurt, TMMOB İKK ile yerel seçimlerden güncel siyasete kadar pek çok konu hakkında sohbet etti. Görüşmenin gündeminde ise Eskişehir Alpu’ya yapılması düşünülen kömürlü termik santral oldu.

Odunpazarı Belediyesi’nde son beş yılda başarmış oldukları çalışmaları da paylaşan Başkan Kurt, Demokratik kitle örgütleri, sendikalar ve meslek örgütleri ile kurulan ilişkileri önemsediklerini belirtti. Başkan Kurt, önümüzdeki dönemde bu örgütler ile ortak işler yapmaya devam edeceklerini belirtirken, “Biz TMMOB’u yabancı bir kurum olarak görmemekteyiz, bunun için de TMMOB ile bağ kurmak bizim doğalımızda var” diye konuştu. 

“ESKİŞEHİR’İN YOK OLMASINA İZİN VERMEYİZ”

Başkan Kurt, Alpu Ovası’na yapılması beklenen kömürlü termik santrale izin vermeyeceklerini net bir şekilde belirtti. Başkan Kurt, “Fabrikaları, devlete ait işletmeleri özelleştirdiler. Şeker Fabrikalarının vaziyeti ortada, bir bir özelleştiriliyor. Devlet kağıt üretemiyor. Gazeteler bir dönem kağıt bulamadı, bu sıkıntı hala devam ediyor. Tarımı, hayvancılığı yok ettiler. Eskişehir’in yok olmasına izin vermeyeceğiz. Bunun hep birlikte önüne geçeceğiz” diye konuştu.

https://www.ozelkalem.com.tr/

BENZER HABERLER

Yanıtla

Lütfen yorumunuzu yazınız
Adınızı giriniz

En popüler Haberler

Son Yorumlar

Abdullah ŞENER Açık Kent yazıncısı olmak
Abdullah sahlebci Açık Origami ile kağıttan mucizeler
Araç çubuğuna atla