Ana SayfaGündemBaşkan Fatma Şahin deneyimlerini Asyalı başkanlarla paylaştı

Başkan Fatma Şahin deneyimlerini Asyalı başkanlarla paylaştı

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, 21 Asya ülkesinden gelen belediye başkanlarıyla bir araya gelerek, deneyimlerini paylaştı.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Türkiye Belediyeler Birliği’nin (TBB) desteğinde, Büyükşehir Belediyesinin ev sahipliğinde düzenlenen Asya Belediye Başkanları Forumu (AMF) 5’inci Genel Kuruluna katıldı. Şahin, burada 21 Asya ülkesinden gelen belediye başkanlarıyla bir araya geldi.  Yerel yönetim deneyimlerini paylaşan Başkan Şahin, sosyal, kültürel ve şeffaf belediyeciliğin inceliklerini anlattı.

Toplantıda, Asya ülkelerinin kalkınması, gelişmesi ve potansiyelinin açığa çıkarılması amacıyla en başta turizm başta olmak üzere birçok konu görüşüldü. Toplantıda, Gaziantep ile Asya kentleri arasındaki işbirliğini artırıcı protokoller imzalandı. İkili ilişkilere derinlik kazandırılması fikri gündeme getirildi. İpek Yolu üzerinde göç müzesinin kurulması için iyi niyet beyan edildi.

Asya Belediye Başkanları Forumu, “Akıllı, Dayanıklı ve Yaşanabilir Asya Kentleri” temasıyla toplandı. Forumda, “Asya Kentlerinin Dayanıklılığı”, “Asya Kentlerinin Yaşanabilirliği”, “Akıllı Asya Kentleri” ve “AMF’nin 3’üncü Trafik ve Ulaşım Komitesi” başlıklı teknik konular görüşülecek. Kültürel gezi kapsamında ise katılımcılar, GAZİRAY, Kuzey Şehir, GASKİ Arıtma Tesisleri, Engelsiz Yaşam Merkezi ile Nurgana Hasan Celal Güzel Kültür ve Spor Vadisi’ni yakından görecek. Katılımcılar, Zeugma Mozaik Müzesini gezdikten sonra şehirden ayrılacak.

BENZER HABERLER

Yanıtla

Lütfen yorumunuzu yazınız
Adınızı giriniz

En popüler Haberler

Son Yorumlar

Abdullah ŞENER Açık Kent yazıncısı olmak
Abdullah sahlebci Açık Origami ile kağıttan mucizeler
Araç çubuğuna atla