Ana SayfaUlaşımBaşkan Mevlüt Uysal'dan metrobüs eleştirisi

Başkan Mevlüt Uysal’dan metrobüs eleştirisi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, metrobüs hattının şuan Silivriye kadar uzatılmasıyla vatandaşlara kötülük yapmış olacaklarını belirtti.

2008 yılında İstanbullular’ın hayatına giren metrobüsün güzergahı her geçen dönem arttı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), şehir içi toplu ulaşım aracıyla yapılan yolculuk sayısı 2017’de bir önceki yıla göre 22 milyon 419 bin 215 arttı. Metrobüs, İstanbul’da şu an Beylikdüzü-Söğütlüçeşme arasında 44 istasyonuyla, 52 kilometrelik hat üzerinde hizmet veriyor. Bu araçla geçen yıl 276 milyon 258 bin 576 kez yolculuk yapıldı.

“Silivrililere haksızlık olur”

İBB Başkanı Mevlüt Uysal, metrobüsün Silivri’ye kadar uzatılıp uzatılmayacağına ilişkin bir soru üzerine açıklamalarda bulundu. Uysal, “Şu an normal kapasitesinin üzerinde. Günlük kapasitesi 900 bin. Uzattığımızda 1 milyon 300 bin-1 milyon 400 bin demek. Bugün itibari ile bu araca binen vatandaşların halini hepimiz görüyoruz. Şu anda var olan o sıkıntıyı nasıl aşarız onun çözümünü ararken Silivri’ye uzatarak çözülemez. Bizim eski Sirkeci-Halkalı banliyö dediğimiz şu an Kazlıçeşme-Halkalı banliyösü açıldığında önemli bir rahatlama olacak. Bir de Halkalı-Bahçeşehir, Esenyurt-Beylikdüzü metro ihalesi yapıldı. Bunlar tamamlandığında artık Silivri’ye metrobüs uzayıp uzamayacağını düşünmemiz lazım. Şu an uzatırsak Silivrililer’e de kötülük yapmış oluruz. Mevcut metrobüs yolcularına da iyilik yapmış olmayız” dedi.

BENZER HABERLER

Yanıtla

Lütfen yorumunuzu yazınız
Adınızı giriniz

En popüler Haberler

Son Yorumlar

Abdullah ŞENER Açık Kent yazıncısı olmak
Abdullah sahlebci Açık Origami ile kağıttan mucizeler
Araç çubuğuna atla