Ana SayfaKentsel DönüşümBaşkan Şadi Yazıcı, Tuzla'da dönüşümü başlattı

Başkan Şadi Yazıcı, Tuzla’da dönüşümü başlattı

İstanbul’un Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı yıkım aracını kullanarak, İçmeler köprü üzeri kentsel dönüşümünü bizzat kendi başlattı.

Tuzla Belediyesi, zemin yapısı ve üzerindeki çarpık yapılaşma nedeniyle riskli bölge ilan edilen İçmeler Köprüsü yanındaki 15 dönümlük alanda kentsel dönüşüm projesi başlattı. Belediye, mülk sahipleri ile 100’ü aşkın toplantı yaparak kentsel dönüşüm sürecini tamamladı. Proje, D-100 karayolu kenarında, İçmeler Kavşağı, Aydınlı Yolu Caddesi, İncesu Sokak ve Çağdaş Sokak arasındaki bölgeyi kapsıyor. Proje ile 41 parsel üzerindeki 36 depreme dayanıksız binanın yıkımına başlandı. Başkan Dr. Şadi Yazıcı, yıkım aracını kullanarak, projenin uygulanmasını başlattı.

Şehircilik sorunları ortadan kalkacak

Proje ile 15 bin 187 metrekare alanda 8 bin metrekare inşaat alanı yapılacak. 73’ü konut, 148’i ticari olmak üzere 221 bağımsız bölümün dönüşümü gerçekleşecek. Proje, mülkiyet, zemin, çarpık yapılaşma, imar ve donatı alanı eksikliği gibi şehircilik sorunlarını bertaraf edecek. Proje ile depreme dayanıklı, güvenilir, çağdaş şehircilik anlayışına sahip yapılaşma sağlanacak. Yıkımı yapılan binaların mülk sahipleri kira yardımı ödemesi de alacak. Kentsel dönüşüm sürecinde vatandaşın cebinden tek kuruş çıkmayacak.

İçmeler ve D-100 karayolu nefes alacak

İçmeler Kentsel Dönüşüm Projesi, bölgede yoğunluk oluşturmayacak şekilde planlandı. Projenin uygulamaya geçmesi ile alanda maliye hazinesi, Tuzla Belediyesi ve özel mülkiyet arazileri ve birlikte hisselendirilen arazilerin tapu sorunu da çözüme kavuşturulacak. Tuzla ile Aydınlı, Orhanlı, Akfırat gibi sanayi bölgeleri ile ulaşımı sağlayan ana arter çevresinde yer alan bölgede uygulanacak kentsel dönüşüm projesi, ulaşım alanında rahatlama sağlayacak. İçmeler Köprüsü üzerinden Kadıköy yönüne dönüşü sağlayacak 4. yonca düzenlemesi de sağlanacak.

BENZER HABERLER

Yanıtla

Lütfen yorumunuzu yazınız
Adınızı giriniz

En popüler Haberler

Son Yorumlar

Abdullah ŞENER Açık Kent yazıncısı olmak
Abdullah sahlebci Açık Origami ile kağıttan mucizeler
Araç çubuğuna atla