Ana SayfaGündemBaşkanlardan tren kazası açıklaması: "Hiçbir konu ihmale gelmez"

Başkanlardan tren kazası açıklaması: “Hiçbir konu ihmale gelmez”

CHP Milletvekilleri ve bölge belediye başkanları, Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinde yaşanan tren kazası ile ilgili açıklama yaptı. Başkan Albayrak, kazanın hiçbir konunun ihmale gelmeyeceğini gösterdiğini belirtti.

Tekirdağ’ın Çorlu’da yaşanan tren kazasıyla ilgili CHP milletvekilleri ve bölge belediye başkanlarının katılımıyla basın toplantısı düzenlendi. Toplantı, Çorlu Belediyesinde yapıldı. Toplantıya CHP Tekirdağ Milletvekilleri Faik Öztrak, Candan Yüceer ve İlhami Özcan Aygun, Edirne Milletvekilleri Okan Gaytancıoğlu ve Erdin Bircan, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan ile Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt katıldı.

“Hiçbir konu ihmale gelmez”

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, “8 Temmuz 2018 Pazar günü hepimizi derinden yaralayan, elim bir kaza yaşandı. Bunun sonucunda son rakamlara göre, 24 vatandaşımızın hayatını kaybetti. 338 vatandaşımızda yaralandı. Acı bir tabloyla karşı karşıya kaldık. Vefat edenlere Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. Bu kaza da göstermiştir ki, bu tür durumlar ihmale, ertelemeye gelmez. Bu olay bizleri derinden sarstı ancak böylesi olaylarda halkımızın kaynaşmasının, birbiriyle yardımlaşmasının gururunu yaşadık. Çorlu ilçemizdeki hastanelerin yaralılar için kan vermek isteyen vatandaşlarımızla dolup taşması, bizleri memnun etti. Trakya insanındaki bu yardımlaşma duygusu önemlidir. Hayatını kaybedenlerin acısını en derinden yaşadık. Rabbim bir daha böyle facialar yaşatmasın bizlere” dedi.

“Bütün Trakya olarak kenetlendik”

Albayrak, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, Çorlu Belediyesi, Muratlı Belediyesi ve Ergene Belediyesi olarak olayın başından beri içinde olduklarını anlattı. Aybayrak, “Komşu illerimizin ve ilçelerimizin belediye başkanlarına da canı gönülden teşekkür ediyorum. Olayın başından itibaren bizlerle irtibata geçerek destek oldular. Bütün Trakya olarak kenetlendik ve vatandaşlarımızın yaralarını sarmaya çalıştık. Sarılar Mahallesi ve Balabanlı Mahallesi sakinlerimize de ayrıca teşekkür ediyorum. Girilmez denilen çamur deryasına girerek büyük fedakarlık örneği göstermişlerdir. Kendilerine teşekkür ediyorum. Rabbim bir daha böyle acılar yaşatmasın” diye konuştu.

“Çok acı gördük”

Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt ise, “Bugün çok acı gördük. Bazen sözler hissettiklerimizi anlatmaya yeterli olmuyor. Bu süreç içerisinde bir ve beraber hareket ettiğimiz tüm kamu kurum temsilcilerine teşekkür ediyorum. Vatandaşlarımıza ayrıca teşekkür ediyorum. Milletimizin başı sağ olsun” ifadelerini kullandı.

BENZER HABERLER

Yanıtla

Lütfen yorumunuzu yazınız
Adınızı giriniz

En popüler Haberler

Son Yorumlar

Abdullah ŞENER Açık Kent yazıncısı olmak
Abdullah sahlebci Açık Origami ile kağıttan mucizeler
Araç çubuğuna atla