Ana SayfaKültür SanatÇocuklar için "Adile Naşit" Kütüphanesi açıldı

Çocuklar için “Adile Naşit” Kütüphanesi açıldı

Beylikdüzü Belediyesi tarafından çocukları okumaya özendirmek ve okuyan bir toplumun temellerini atmak amacıyla Adile Naşit Çocuk Kütüphanesi açıldı.

Kültür İşleri Müdürlüğü Kütüphane Şefliği, Atatürk Kültür ve Sanat Merkezi içinde yer alan Adile Naşit Çocuk Kütüphanesini hizmete açarak küçük bireylere okuma alışkanlığı aşılamak için bir adım daha attı. Pazartesi günleri hariç haftanın diğer günlerinde 10.00 ve 19.00 saatleri arasında yaşları 0-6 yaş arasında değişen çocuklar, anne babaları eşliğinde kitap okuyor. Ayrıca çocuklar, hayal güçlerini ve sanatsal becerilerini geliştirmeye yönelik aktivitelerde bulunabiliyorlar.

Beylikdüzü ‘nde çocuklar için özel dekore edilen odalarda minikler okuyor 

Atatürk Kültür ve Sanat Merkezi içinde yer alan Adile Naşit Çocuk Kütüphanesi ile özellikle çocukları okumaya teşvik ediyor. Araştırarak öğrenme konusunda çocukları yüreklendirerek onlara resim, oyun , okuma ve masal atölyeleri düzenleyerek, hayal dünyalarını güçlendirmeyi hedefliyor. Çocuklar için özel olarak tasarlanan mekanda 3 bin kitap ve 50 kişilik kapasitesi ile hizmet sunuyor. 

İlçede 13 kütüphane bulunuyor

Anaokulu öğrencilerinin grup etkinliklerini gerçekleştirme imkanı sunan Adile Naşit Çocuk Kütüphanesi randevu sistemiyle çalışıyor. Çocuklar için özel olarak düzenlenen kütüphane onları araştırmaya ve keşfetmeye yönlendiriyor. Beylikdüzü Belediyesi, okuma alışkanlığını edindirmek ve çocuklara erken yaşlarda bu alışkanlığı aşılamak için de çalışmalar yapıyor. Çocukların okuma konusunda farkındalık kazanması için önemli adımlardan olan bu kültür ile miniklerin daha donanımlı bireyler olarak hayata atılmaları hedefleniyor. Bunu yaparken eğlenerek ve oynayarak öğrenme yolunu da sunan kütüphanede daha pek çok aktivite çocukların hizmetine sunuluyor. 

Çocuklar, eğlenerek öğreniyor

Kütüphane, Çocukların merak duygularını uyandıran, eğlenerek öğrenmelerini sağlayan aktivite ve oyun imkanı sunuyor. Beylikdüzü belediyesi tarafından yetişkinlere yönelik kütüphane imkanları da mevcut bulunuyor.  Beylikdüzü halkına, 1 Merkez  olmak üzere, 4 şube, 5 okul- şube ve 3 özel olmak üzere toplam 13 kütüphane hizmet veriyor. Kitapları ve okumayı çocuklardan başlayarak toplumun tüm kesimlerine sevdirmek ve bunu bir alışkanlığa çevirmek için önemli adımlar atan Beylikdüzü Belediyesi, sosyal sorumluluk projelerine bir yenisini daha eklemiş bulunuyor.

BENZER HABERLER

Yanıtla

Lütfen yorumunuzu yazınız
Adınızı giriniz

En popüler Haberler

Son Yorumlar

Abdullah ŞENER Açık Kent yazıncısı olmak
Abdullah sahlebci Açık Origami ile kağıttan mucizeler
Araç çubuğuna atla