Ana SayfaGündemBir yerel yönetici isterse o kent dünyanın en güzel kenti olabilir

Bir yerel yönetici isterse o kent dünyanın en güzel kenti olabilir

Bir yerel yönetici isterse o kent dünyanın en güzel kenti olabilir. Bir yerel yönetici gerçekten inanırsa, çabalarsa, bütün olasılıkları görüp bütün yollara dikkatle bakarsa o kent dünyanın en mutlu kenti olabilir. Bir yerel yönetici kentine kendini adarsa o kent herkesin her yerden çok sevdiği bir kent olabilir.

EPR Yerel Yönetim Ajansı’nı kurduğumuz ilk günden bu yana yerel yöneticilerin bir kent için her şey demek olduğuna inanıyoruz.

Yerel yöneticilerin ülkemizde bütün kentlerin modernleşmesini, güzelleşmesini, ilerlemesini, yeni teknolojilere ve çağdaş eğilimlere entegre olabilmesini sağlayacak en güçlü etken olduğunu biliyoruz. Yerel yöneticilerin bilgisinin, görgüsünün, deneyiminin, kararlılığının, deneyimlerinin, insani duygularının, başkalarının fikirlerine verdiği önemin, ekibinin eğitimine gösterdiği özenin, kentine duyduğu sevginin o kent için tek gerçek ve tek belirleyici olduğunu düşünüyoruz.

Elbette tek başına bilmek yetmez, bilgiyi paylaşmak da kentlerimizi daha güzel günlere taşıyacak en önemli unsurlardan biri olacaktır. Bu nedenle de yerel yöneticilerimizin bir araya gelerek bilgi ve deneyimleri paylaşabilecekleri daha nitelikli ortamlar oluşturmaya, yerel yöneticilerimiz arasındaki paylaşımın kentler açısından çok daha somut gelişmelere dönüşebilmesini sağlayacak zeminler hazırlamaya çabalıyoruz.

Özelkalem Dergisi’nin var olma nedeni de bu. Özelkalem.TV de bu nedenle hayata geçirildi. 8. yılına ulaşan Özelkalem Dergisi Yerel Yönetim Ödülleri Töreni de tam olarak bu nedenle organize ediliyor.

Biliyoruz ki yerel yöneticiler arasındaki iletişim ve etkileşim, kentlerimizin daha fazla gelişmesi demek. Bu nedenle de hep birlikte daha fazlasını yapabilmemiz gerek. Bu amacımızın bir ürünü olan Trans Talk Cities 2016 Kent Lojistiği Çalıştayı da ikinci yılında çok kapsamlı bir program içerecek şekilde hazırlandı.

Ülkemizin gündeminden de takip ettiğiniz üzere, Çalıştay’a konuşmacı olarak katılacak çok sayıda belediye başkanımızın gündem ve program değişikliği nedeniyle Trans Talk Cities 2016’yı ertelemek durumunda kaldık. Yürütme Kurulumuz ile birlikte şimdi en etkili olabilecek tarihi belirlemek üzere çalışıyoruz.

Çok yakın bir zamanda yeni tarihi sizlerle paylaşabilmeyi umuyor, bütün kentlerimiz için güzel ve verimli günler diliyorum.

BENZER HABERLER

Yanıtla

Lütfen yorumunuzu yazınız
Adınızı giriniz

En popüler Haberler

Son Yorumlar

Abdullah ŞENER Açık Kent yazıncısı olmak
Abdullah sahlebci Açık Origami ile kağıttan mucizeler
Araç çubuğuna atla