Ana SayfaGündemBodrumlu dansçılar Belarus'tan şampiyon olarak döndü

Bodrumlu dansçılar Belarus’tan şampiyon olarak döndü

Belarus’un Vitebsk şehrinde düzenlenen yarışmaya farklı ülkelerden ve farklı yaş gruplarından 59 grup katıldı. Bodrum Dans Kulübü Yurt Dışı Tanıtım Ekibinin TEKE Yöresi ve ARTVİN Yöresi ile katıldığı yarışmalar, akşam saatlerine kadar devam etti.

2006 yılında kurulan ve geçtiğimiz 13 yıl içerisinde iki kez Avrupa ikincilik ödülü kazanan Yurt Dışı Tanıtım Ekibi, 2019 yılının ilk haftasında Belarus’ta aldıkları birincilik ödülünü de kulüp binasında sergilemeye başladılar.

On sekiz oyuncu ile festivale katılan ekip, uçak bileti, otel konaklaması ve festival katılım ücretlerini kendileri karşıladılar. Kiev havaalanından itibaren transferlerini sağladıkları otobüsü ise Bodrum Belediyesi, Rixos Hotel ve Mehmet Tosun’un sponsorluk desteği ile kiraladılar.

BDK Halk Oyunları bölüm başkanı Onur Hasdoyuranlar ve yardımcısı Emrah Sınacı tarafından koreografileri hazırlanan Yurt Dışı Tanıtım Ekibi, kulüp başkanı Fatih Özvezneci’nin de aralarında bulunduğu bir kafile ile katıldığı yarışmadan birincilik ödülü ile yurda döndü.

Kulüp başkanı Fatih Özvezneci şunları söyledi:

Çalışmalarımızı iki ayda tamamladık.Ocak ayının ilk haftasında Belarus’ta katıldığımız festival ve yarışma, bizlere çok güzel bir tecrübe oldu. Alışık olmadığımız derecede soğukta, buz kaplı yollarda maceralı ve uzun bir yolculuk geçirdik

Şehirler arası yolculuk için kiraladığımız otobüs hariç tüm masrafları ekibimizin oyuncuları kendileri karşıladılar. Bodrum’u yurt dışında tanıtmak adına yaptıkları bu özverili çalışmalarından dolayı oyuncularımızı ve eğitmenlerini ayrı ayrı tebrik ediyorum. Bodrum’u yurt dışında tanıtmak için yaptığımız çalışmaları destekleyen değerli sponsorlarımıza sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.

BENZER HABERLER

Yanıtla

Lütfen yorumunuzu yazınız
Adınızı giriniz

En popüler Haberler

Son Yorumlar

Abdullah ŞENER Açık Kent yazıncısı olmak
Abdullah sahlebci Açık Origami ile kağıttan mucizeler
Araç çubuğuna atla