Ana SayfaGündemBornova Belediyesi'nden görme engellilere özel mönü

Bornova Belediyesi’nden görme engellilere özel mönü

Bornova Belediyesi’nin kafeteryalarında görme engellilerin de, mönüyü okuyup istediklerini kolaylıkla sipariş verebilmeleri için başlatılan uygulama yoğun ilgi gördü. Mönü kabartmalı harfler kullanılarak ‘Braille’ alfabesiyle hazırlandı. Siparişlerini rahatlıkla veren görme engelli vatandaşlar uygulamadan oldukça memnun kaldı.

Büyük ilgi gören uygulama Bornova Belediyesi’nin şirketi İZBAŞ’a bağlı kafeteryalarda başlatıldı. Bütün yiyecek ve içecekler kabartmalı harflerden oluşan Braille alfabesiyle de hazırlandı. Yeni mönüler, +1 Down Kafe, Çınar Evi Kafeterya, Diyet Kafe, Kızlar Kahvesi, Engelsiz Kafe, Pınar Kafe ve Şahin Tepesi Kafeterya da aynı zamanda kullanılmaya başladı. Siparişlerini istedikleri gibi veren görme engelliler ürünleri hiçbir destek almadan seçebiliyor.

Belediye Başkanı Olgun Atila, açtıkları tematik kafeteryalarda özellikle dezavantajlı kesimlerin günlük yaşamlarını en kolaya indirmeyi hedeflediklerini ifade ederek, “Bornova Belediyesi olarak dayanışmayı ve yardımlaşmayı her zaman ön planda tuttuk. Özellikle dezavantajlı vatandaşlarla dayanışma halinde olmak, onların hayatlarını en kolaya indirmek bizim için çok önemli. Bu anlayışla düzenlediğimiz yeni kafeteryalarımız bu hedefimizi daha da güçlendirecek” diye konuştu.

BENZER HABERLER

Yanıtla

Lütfen yorumunuzu yazınız
Adınızı giriniz

En popüler Haberler

Son Yorumlar

Abdullah ŞENER Açık Kent yazıncısı olmak
Abdullah sahlebci Açık Origami ile kağıttan mucizeler
Araç çubuğuna atla