Ana SayfaÇevreBuca Belediyesi Özgür Hayvan Parkı açıldı

Buca Belediyesi Özgür Hayvan Parkı açıldı

İzmir’in Buca Belediyesi, can dostları için müthiş bir projeye imza atarak, ilçede Özgür Hayvan Parkı yaptırdı. Park, düzenlenen törenle açıldı.

Buca Belediyesi, son teknoloji ile donatıp, aynı anda 60 köpek ve 135 kediye hizmet verebilecek kapasiteye yükselttiği Tınaztepe mevkiisndeki Sokak Hayvanları Rehabilitasyon ve Sahiplendirme Merkezi’nin hemen yanında müthiş bir çalışmaya daha imza attı. 7 bin metrekare alanda konumlanan Özgür Hayvan Parkı yapan belediye, hayvanseverlerin takdirini kazandı. Parkın açılışı törenle yapıldı. Törene CHP Buca İlçe Başkanı Kasım Akdağ, İzmir Veteriner Hekimler Odası Başkanı Gökhan Özdemir, meclis üyeleri, Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) İzmir Temsilcisi Esin Önder ve federasyon üyeleri, Ege Fikir Ortaklığı Derneği (EFODER) temsilcileri, muhtarlar ve yüzlerce hayvansever katıldı.

İzmir Veteriner Hekimler Odası Başkanı Gökhan Özdemir, tüm canlılara saygıyla yaklaşan Buca Belediyesine teşekkür etti. Özdemir, “Gerçekten çok güzel bir yer. Özgür Hayvan Parkı, pet market, kafe ile bir konsept yaratılmış. Belki de Türkiye’de örneği yok. Umuyorum tüm belediyelere bu örnek olsun” dedi.

“Park, İzmirlilerin buluşma yerlerinden olacak”

Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina ise, can dostlarının yemyeşil doğa içinde sahipleriyle birlikte keyifli zaman geçirebilecekleri,Özgür Hayvan Parkı’nı ilçeye kazandırmaktan gurur ve mutluluk duyduğunu söyledi. Piriştina, parkın canlıya saygıyı içeren çok önemli bir fonksiyonu olduğuna dikkat çekti. Başkan Piriştina, “İnanıyorum, biliyorum ki Türkiye’ye örnek olacak bir proje. İnsanlarla can dostlarımızı bir araya getirmek, can dostlarımız hayvanları canlıya yakışır bir ortamda ağırlamak, içimizdeki canlıya olan saygıyı yaşatabilmek için bu tesiste çok önemli işlere imza atacağımıza inanıyorum. Özgür Hayvan Parkı bundan sonra İzmirlilerin buluşma yerlerinden olacaktır. Bundan sonra iş sizde. Bizler inançla yaptık, örnek olacağına inandık. Gerisi sizlerin elinde. Bundan sonra burayı yaşatacak, burayı insanla, hayvanla, canlılarımızla yaşatacak sizlersiniz” diye konuştu.

BENZER HABERLER

Yanıtla

Lütfen yorumunuzu yazınız
Adınızı giriniz

En popüler Haberler

Son Yorumlar

Abdullah ŞENER Açık Kent yazıncısı olmak
Abdullah sahlebci Açık Origami ile kağıttan mucizeler
Araç çubuğuna atla