Ana SayfaUlaşımBuca Metrosu için bakanlık onayı bekleniyor

Buca Metrosu için bakanlık onayı bekleniyor

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Buca Metrosu ile ilgili kredi görüşmelerini tamamladıklarını, Kalkınma Bakanlığından onay gelmesini beklediklerini kaydetti.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Buca’nın Dumlupınar ve Göksu mahalleleri ile Seferihisar ve Selçuk ilçe merkezlerini ziyaret etti. Belediye başkanları, CHP ilçe başkanları ve muhtarların eşlik ettiği Başkan Kocaoğlu, vatandaş buluşmalarında kentle ilgili önemli açıklamalar yaptı. Kocaoğlu, Buca Metrosu’nun yapım ihalesine çıkabilmek amacıyla hazırladıkları 13,5 kilometrelik hat projesinin Ulaştırma Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü tarafından onaylandığını belirtti. Kocaoğlu, ancak ihale için Kalkınma Bakanlığı onayını beklediklerini duyurdu.

“İzmir’de bir kalemde yapılacak en büyük ihale olacak”

Kocaoğlu, Yüksek Planlama Kurulu tarafından imzaladıktan sonra Buca Metrosu için ihale sürecini başlatacaklarını kaydetti. Kocaoğlu, “Hat Çamlıkule’den Üçyol’a kadar uzanacak. 2,5-3 milyar liraya mal olacak çok büyük bir proje bu. İzmir’de bir kalemde yapılan en büyük ihale olacak. 500 milyon Euro’luk kredi görüşmesini bitirdik. 5-6 aydır Kalkınma Bakanlığı’ndan onay bekliyoruz” dedi.

Başkan Aziz Kocaoğlu, Cumartesi günü temelini atacakları Narlıdere Metrosu’ndan sonra, onay geldiği takdirde 6 ay içinde de Buca Metrosu’nun temelini atabileceklerini müjdeledi. Kocaoğlu, “Buca, kent içi ulaşım açısından en zorlu bölgelerimizden biri. Bu yatırımla birlikte hem bölgenin yaşadığı sıkıntıları çözmüş hem de çağdaş, çevreci ulaşım adına büyük bir adım atmış olacağız” diye konuştu.

BENZER HABERLER

Yanıtla

Lütfen yorumunuzu yazınız
Adınızı giriniz

En popüler Haberler

Son Yorumlar

Abdullah ŞENER Açık Kent yazıncısı olmak
Abdullah sahlebci Açık Origami ile kağıttan mucizeler
Araç çubuğuna atla