Ana SayfaAkıllı KentlerBursa 'Kamera Kontrol Sistemi Merkezi' ile 7/24 gözlem altında

Bursa ‘Kamera Kontrol Sistemi Merkezi’ ile 7/24 gözlem altında

Bursa Büyükşehir Belediyesinin akıllı şehir çalışmaları çerçevesinde oluşturduğu “Kamera Kontrol Sistemi Merkezi”, kenti 7/24 gözlem altında tutuyor.

Bursa Büyükşehir Belediyesinin akıllı şehir çalışmaları çerçevesinde oluşturduğu “Kamera Kontrol Sistemi Merkezi”, kenti 7/24 izliyor. Belediye Başkanı Alinur Aktaş, merkeze gelerek, incelemelerde bulundu. Başkan Aktaş, “Bursa, 3 milyon nüfusuyla Türkiye’nin 4. büyük şehri ve Avrupa’nın da önemli merkezlerinden bir tanesi. Sanayi, ticaret ve turizm kimlikleriyle özellikli bir şehir. Bursa’da ana arterlerden ara sokaklara kadar ciddi bir yoğunluk söz konusu. Büyükşehir belediyemiz ‘şehir kameraları hizmetiyle’ Bursa’nın trafik akışından turistik mekânlarına kadar birçok noktasının anlık izlenmesini sağlayarak, kent güvenliğinin yanında değerlerimizin de öne çıkmasına katkıda bulunuyor” dedi.

Günde 2 bin kişi izliyor

Aktaş, belediyeye bağlı trafik merkezinde şehir kameralarının anlık verileri doğrultusunda sinyalize kavşakların izlendiğini belirtti. Aktaş, trafiğin yoğunluğuna göre müdahalede bulunulduğunu ifade etti. Başkan Aktaş, “Süre uzatma kısaltma işlemlerinde de Trafik Şube Müdürlüğü’müz gerekli çalışmaları hızla hayata geçiriyor. Burada hedef, sıkıntıyı en kısa sürede tespit edip müdahale edebilmektir. Şehir kameralarını günlük 2 bin kişi takip ediyor. Son bir ayda Bursa dışında 35 bin ziyaretçi şehir kameralarımızdan şehrimizi takip etmiş ve yurt dışında da 4 bin ziyaretçiye hizmet verilmiş. Vatandaşlarımız ‘bursabüyükşehir.tv internet sitesi üzerinden’ tanıtım filmlerinin yanında tüm şehir kameralarını izleyebilir” ifadelerini kullandı.

Başkan Aktaş, mobil uygulama ile ilgili çalışmaların da devam ettiğini hatırlatarak, yakın zamanda cep telefonlarından da şehir kameralarına erişimin sağlanabileceğini kaydetti. Başkan Aktaş, “Hedefimiz, Bursa’da yaşayan herkesi ‘şehrin her noktasıyla’ internet ortamında anında buluşturabilmektir” dedi.

BENZER HABERLER

Yanıtla

Lütfen yorumunuzu yazınız
Adınızı giriniz

En popüler Haberler

Son Yorumlar

Abdullah ŞENER Açık Kent yazıncısı olmak
Abdullah sahlebci Açık Origami ile kağıttan mucizeler
Araç çubuğuna atla