Ana SayfaSporBursa Büyükşehir Belediyesinden bir spor tesisi daha

Bursa Büyükşehir Belediyesinden bir spor tesisi daha

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Gürsu’ya kazandırılan “Yenidoğan Spor Tesisi”nin açılışı törenle yapıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, hedeflerinin tüm vatandaşları sporla buluşturmak olduğunu belirtti.

Bursa Büyükşehir Belediyesi, spor yatırımlarına bir yenisini daha ekledi. Daha yaşanabilir ve sağlıklı bir şehir hedefleyen belediye tarafından Gürsu ilçesine bağlı Yenidoğan Mahallesi’nde yapımı tamamlanan “Yenidoğan Spor Tesisi”nin açılışı yapıldı. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın da katıldığı açılış törenine, vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

“Sporun ve sporcunun yanındayız”

Aktaş, törende yaptığı konuşmada, Bursa’da her vatandaşın spor yapmasını istediklerini söyledi. Büyükşehir Belediyesinin spora ve sporcuya değer verdiğini anlatan Aktaş, “Büyükşehir Belediyesi olarak gençlerimizin sağlıklı ve sporcu bir nesil olarak yetişmesini çok önemsiyoruz. Bizler sporun tabana yayılmasını hedefliyoruz. Çocuklarımızın ve gençlerimizin, ya bir spor dalıyla ya da bir sanat dalıyla uğraşmalarını mutlaka öneriyorum” dedi.

“Yoğun emek sarf ediyoruz”

Bursa’nın genç nüfusu yoğun bir şehir olduğunu dile getiren Aktaş, “Bursa’da sporu yaygınlaştırmak ve herkesin spor aktiviteleriyle ilgilenmesini sağlamak için yoğun emek sarf ediyoruz. Bursa Büyükşehir Belediyespor Kulübü bünyesinde yapılan çalışmalar, spor tesislerinin artırılması ve sporun tüm branşlarının gelişimine katkı sağlayacak faaliyetler gibi spora yönelik pek çok yatırım gerçekleştiriyoruz” diye konuştu.

“Amatör kulüplere de destek veriyoruz”

Büyükşehir Belediyesi olarak sporu bir yaşam biçimi haline getirmek amacında olduklarını açıkladı. Başkan Aktaş çocukların erken yaşta sporla buluşmalarını sağladığına da değinerek, Büyükşehir Belediyespor Kulübü bünyesindeki 20 branşta faaliyetlerin sürdüğünü anlattı. Spor alanında gençleri nitelikli mekanlarda spor yapmaya teşvik ettiklerini ifade eden Başkan Aktaş, amatör kulüplere de destek verildiğini söyledi. Aktaş, “Bursa’da spora ve sporcuya verdiğimiz destekle sporda da güçlü bir şehir haline gelmeyi amaçlıyoruz. Gençlerimizin geleceğine katkı sağlayacak projelerimizden biri olan Yenidoğan Spor Tesisi çalışmaları kapsamında, 46 x 25 metre ölçülerindeki sentetik çim saha, 250 metrekare çevre düzenlemesi, otopark ve yürüyüş yolları, 120 metrekare kullanım alanlı idari birimler binası yapıldı” ifadelerinde bulundu.

Gürsu’ya kapalı pazar yeri ve otopark müjdesi

Bursa için heyecan duyduklarını anlatan Başkan Aktaş, şunları söyledi: “Göreve geldiğimizden bu yana gece gündüz demeden heyecanla çalışıyoruz. Bugüne kadar gelinen bir nokta var. Biz bu çıtayı daha da yukarılara çıkarmayı hedefliyoruz. Kadim bir medeniyetin evlatlarıyız. Şehrimizi daha iyi standartlarda kavuşturmanın heyecanındayız. Değerlerimizden aldığımız güçle ülkemizi daha ileriyle taşıyacağız. Bursa’da da Gürsu’nun beklediği kapalı semt pazarı ve katlı otopark için Ocak ayı içinde ihale yapılacak ve en kısa zamanda da çalışmalara başlıyoruz.”

Konuşmaların ardından tesisin açılışı yapıldı. Başkan Aktaş, tesisin açılışını penaltı atışı ile yaptı. Yenidoğan Spor Kulübü temsilcileri ve sporcuları da Başkan Aktaş’a tesisin ilçeye kazandırılmasından dolayı teşekkür etti.

BENZER HABERLER

Yanıtla

Lütfen yorumunuzu yazınız
Adınızı giriniz

En popüler Haberler

Son Yorumlar

Abdullah ŞENER Açık Kent yazıncısı olmak
Abdullah sahlebci Açık Origami ile kağıttan mucizeler
Araç çubuğuna atla