Ana SayfaAB Belediye HaberÇeşitlilik Tramvayı Varşova'da ayrımcılığa karşı yol alıyor

Çeşitlilik Tramvayı Varşova’da ayrımcılığa karşı yol alıyor

Çeşitlilik Tramvayı Polonyanın başkenti Varşova’da yolculuğuna başlıyor. Bu proje, Varşova Tramvayları kuruluşu tarafından cinsiyet, ırk, cinsel yönelim veya etnik kökene bakmaksızın destek oluyor. Çeşitliliğe açık olma ve eşitlik fikrini desteklemek için proje özel olarak proje gerçekleştirildi.

Varşova Tramvayları kuruluşunun bir kampanyası olan Çeşitlilik Tramvayı birçok onuyu kapsıyor. Şoförler tarafından günlük çalışmaları sırasında bildirilen şiddet ve hoşgörü eksikliği gibi konular projede yer aldı. Cumhuriyet Başsavcılığına göre, yalnızca 2017’nin ilk yarısında ırk, anti-semitizm veya yabancı düşmanlığı içeren ile ilgili 947 nefret suçu vakası yaşandı.

Çeşitlilik Tramvayı projesi, cinsiyet, ırk, cinsel yönelim, etnik köken, yaş ve sakatlık görselleriyle donatılmış özel bir araç – insanların kendilerini güvende ve rahat hissedebilmeleri için hayata geçirildi. Bu süreçte, Filistin’in Polonya Büyükelçisi Mahmud Khalifa, film eleştirmeni ve sosyal aktivist Tomasz Raczek ve muhalefet kanadından Henryka Krzywonos’u içeren kampanya elçileriyle bir dizi görüşme yapıldı.

“Başka diye düşünülen şeylere veya farklılığa karşı bütün saldırılara HAYIR diyen kampanyamızda insanlara odaklanıyoruz. Varşova’nın ulaşım hizmetlerinin herkes için olduğunu ve Varşova çevresinde seyahat ederken herkesin kendilerini güvende ve rahat hissedebilmesi gerektiğini vurgulamak istiyoruz.” diyen Varşova Belediye Başkanı Rafał Trzaskowski ayrıca şunları söyledi: “Bu konu hakkında konuşmaya devam edeceğiz ve çözüm bulmak için sorunları tek tek ele alacağız. Varşovalılara, herkese açık ve eşit fırsatların sunulduğu ve yoksulların desteklendiği bir başkent şehri sözü verdim. Sözümü tutacağım. Bu amaçla, ayrımcılığa karşı önlem almak için gerekli öncelikler benim de önceliğimdir.”

Sistematik Çözümler

Bu eğitim kampanyasına ek olarak, Varşova Tramvayları kuruluşu da sistemik çözümler uyguluyor. Ekim 2018’den bu yana Varşova’nın tramvay sürücüleri bir dizi faaliyetin içinde yer alıyor ve diğer kurumlarla işbirliği yapıyor. Varşova Tramvayları kuruluşu, 2006’dan beri profesyonel gözetim sistemleri konusunda kararlılığını sürdürüyor. Bu sistemler, yolcuların risk altında olabileceği durumlarda hızlı tepki vermeyi hedefliyor.

Varşova’nın tramvay sürücüleri yolcular için talimatlar hazırladı. Yakında, tramvaylarda yolcuların kendi güvenliği için ne tür kişisel önlemler alabileceği ve bir tramvay saldırısı durumunda nasıl davranmaları gerektiğini gösteren, Otwarta Rzeczpospolita Derneği ile ortaklaşa hazırlanan kısa video klipler gösterilmeye başlanacak.

Detaylar için bağlantı: https://www.um.warszawa.pl/en/Highlights/diversity-tram

Haber: Yüksel Çilingir – Brüksel

BENZER HABERLER

1 Yorum

Yanıtla

Lütfen yorumunuzu yazınız
Adınızı giriniz

En popüler Haberler

Son Yorumlar

Abdullah ŞENER Açık Kent yazıncısı olmak
Abdullah sahlebci Açık Origami ile kağıttan mucizeler
Araç çubuğuna atla