Ana SayfaGündemBelediyelerde vekillik istifası... Çok sayıda başkan istifa etti...

Belediyelerde vekillik istifası… Çok sayıda başkan istifa etti…

Belediyelerde vekillik istifası yaşanıyor. Çok sayıda büyükşehir ve ilçe belediye başkanı milletvekili adayı olabilmek için istifa etti.

27. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri için çok sayıda kamu görevlisi, milletvekili adayı olmak için görevlerinden istifa etti.

Yüksek Seçim Kurulu kararına göre, milletvekili adayı olmak isteyen hakimler ve savcılar, yüksek yargı organları mensupları, yüksek öğretim kurumlarındaki öğretim elemanları, Yükseköğretim Kurulu üyeleri, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu üyeleri, kamu kurumu ve kuruluşlarının memur statüsündeki görevlileri ile yaptıkları hizmet bakımından işçi niteliği taşımayan diğer kamu görevlileri, belediye başkanları, subay ve astsubaylar, siyasi partilerin il ve ilçe yönetim kurulu başkan ve üyeleri, belediye meclisi üyeleri, il genel meclisi üyeleri, kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları ile sendikalar, kamu bankaları ile üst birliklerin ve bunların üst kuruluşlarının ve katıldıkları teşebbüs veya ortaklıkların yönetim ve denetim kurullarında görev alanların görevlerinden ayrılmaları için tanınan süre 26 Nisan saat 17.00’da doldu.

Çok sayıda belediye başkanı 24 Haziran’daki 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri için partilere aday adaylığı başvurusu yapmak üzere görevlerinden ayrıldı.

Bu kapsamda, görevlerinden istifa ederek milletvekili aday adaylıklarını açıklayan belediye başkanları arasında Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç, İstanbul Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, Reyhanlı Belediye Başkanı Hüseyin Şanverdi, Gediz Belediye Başkanı Mehmed Ali Saraoğlu da bulunuyor.

BENZER HABERLER

Yanıtla

Lütfen yorumunuzu yazınız
Adınızı giriniz

En popüler Haberler

Son Yorumlar

Abdullah ŞENER Açık Kent yazıncısı olmak
Abdullah sahlebci Açık Origami ile kağıttan mucizeler
Araç çubuğuna atla