Ana SayfaGündemÇukurova’da Engelsiz Yüzme Havuzu büyük ilgi görüyor

Çukurova’da Engelsiz Yüzme Havuzu büyük ilgi görüyor

Adana’nın Çukurova İlçe Belediyesinin sadece engelli vatandaşların yararlanabilmesi için yaptırdığı Engelsiz Yüzme Havuzu ilgi görüyor. Tesis özellikle de haftasonları adeta akına uğruyor.

Çukurova Belediyesi, çocuk, genç ve yetişkin engelli vatandaşların sosyalleşmesi ve boş zamanlarını daha iyi değerlendirmeleri için Hayal Park Engelsiz Yüzme Havuzu açtı. Havuzdan yüzlerce kişi ücretsiz faydalanabiliyor. Deneyimli eğitmenler gözetiminde havuzun keyfini çıkaran engelli vatandaşlar, spor yapabilmenin heyecanını ve mutluluğunu yaşıyor. Havuzun girişinde engellilere özel asansör sistemi, havuz içinde basınçlı su hava veren ve bir anlamda fizik tedavi olanağı sunan, kaymayı engelleyen özel sistem bulunuyor. Bölgede ilk olma özelliği taşıyan havuzda özel ekipmanlarla suyun ve sporun tedavi edici etkisi engelli vatandaşlarımızın rehabilitasyonunda kullanılıyor.

3 yıl önce hayata geçirildi

Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, 3 yıl önce hayata geçirdiği projeyle engelli vatandaşlara spor yapma imkanı sunduklarını söyledi. Çetin, yüzmenin özellikle bedensel engelliler için uzmanlarca da tavsiye edildiğini kaydetti. Çetin, “Yüzme aktivitesi, engelli vatandaşlarımızın tercih ettikleri ve rahatlıkla yapabildikleri aktivitelerden bir tanesi. Burada yüzme sporunun sağladığı moral ve motivasyon sayesinde sosyal hayata katılarak tedavi süreçlerinin hızlandırılması da destekleniyor. İlçemizde oturan engellilerimizi bu hizmetimizden yararlanmaya davet ediyorum. Bizler engelli yurttaşlarımızın her alanda daha çok hayata katılımını sağlamak için yoğun bir gayret sarf ediyoruz. Çukurova’da engelleri sevgi ile aşıyoruz. Engellilere hizmet konusunda hiçbir fedakarlıktan kaçınmıyor ve engelli vatandaşlarımızın hayata aktif katılımını sağlamak amacıyla birçok imkan sunmaya devam ediyoruz” diye konuştu.

BENZER HABERLER

Yanıtla

Lütfen yorumunuzu yazınız
Adınızı giriniz

En popüler Haberler

Son Yorumlar

Abdullah ŞENER Açık Kent yazıncısı olmak
Abdullah sahlebci Açık Origami ile kağıttan mucizeler
Araç çubuğuna atla