Ana SayfaGıdaEskişehir'de Halk Süt Projesi'ne yoğun ilgi: Sütler öğle saatlerinde tükendi

Eskişehir’de Halk Süt Projesi’ne yoğun ilgi: Sütler öğle saatlerinde tükendi

Eskişehir Büyükşehir Belediyesinin kırsal kalkınmaya destek olmak amacıyla başlattığı Halk Süt Projesi yoğun ilgi gördü. Birçok büfede sütler öğle saatlerine kadar tükendi.

Eskişehir Büyükşehir Belediyesince, kırsal kalkınmaya destek olmak amacıyla hayata geçilen projelere bir yenisi daha eklendi. Belediye, hem vatandaşların sağlıklı, ekonomik ve doğal süt tüketmesi hem de kırsal kalkınmaya destek olunması için Halk Süt Projesi’ni hayata geçirdi. Projenin startı, Mahmudiye Çifteler Han İlçeleri Süt Üreticileri Birliği ve Büyükşehir Belediyesinin işbirliği ile verildi. Proje çerçevesinde büfelerde satışa sunulan sütler, öğle saatlerine kadar tükendi.

Proje çerçevesinde, Eskişehirli üreticiden alınan sütler, her türlü kontrolden geçirilip pastörize günlük süt olarak sağlıklı ve doğal bir şekilde Eskişehir halkına ulaşıyor.

Başkan Büyükerşen’den teşekkür

Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Eskişehirlilerin Halk Süt’e göstermiş olduğu yoğun ilgiye teşekkür etti.  Büyükerşen, “Bu proje ile hem Eskişehirli üreticinin kazanacağını hem de vatandaşlar sağlıklı, yağı alınmamış, doğal süt tüketme imkanına sahip olacak. Süt satışının ilk gününde beklediğimizin çok üzerinde bir ilgiyle karşılaşmamız da bu projenin halk nezdinde ne kadar karşılığı olduğunu gösteriyor. Kıymetli hemşehrilerim şunu bilsinler ki onlar talep ettikçe biz yeni projeleri hayata geçirmeye devam edeceğiz” dedi.

İlk günden Halk Süt’e büyük ilgi gösteren Eskişehirliler ise sütün piyasadaki örneklerine göre çok daha ucuza satıldığını belirtti. Eskişehirliler, Başkan Büyükerşen ve ekibine teşekkür etti.

BENZER HABERLER

Yanıtla

Lütfen yorumunuzu yazınız
Adınızı giriniz

En popüler Haberler

Son Yorumlar

Abdullah ŞENER Açık Kent yazıncısı olmak
Abdullah sahlebci Açık Origami ile kağıttan mucizeler
Araç çubuğuna atla