Ana SayfaGündemEyüpsultan için 500 milyon TL ihya bütçesi

Eyüpsultan için 500 milyon TL ihya bütçesi

Eyüpsultan Belediyesi, ilçedeki tarihi mirası ihya edebilmek amacıyla
500 milyon TL bütçe ayrıldı. Belediye, 67 ayrı proje yürütecek.

İstanbul’un fethinden sonra sur dışında kurulan ilk yerleşim yeri olma özelliği taşıyan Eyüpsultan, 98 hektarlık alanda yürütülen 67 projeyle, Eyüp Sultan Tarihi Merkez (ESTAM) kapsamında ihya ediliyor. İlçenin tarihi ve kültürel varlıklarını aslına ve medeniyet birikimine uygun şekilde ihya etmek için Eyüp Sultan Tarihi Merkez Yönetimi (ESTAM) Projesi başlatıldı. Projenin tanıtım programına Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, Eyüpsultan Belediye Başkanı Remzi Aydın ve çok sayıda davetli katıldı. Toplantı, Ensari Konağı’nda yapıldı.

500 milyon TL bütçe ayrıldı

560 yıllık tarihiyle İstanbul’un en eski yerleşim birimlerinden biri olan Eyüpsultan’da dev restorasyon projeleri başladı. Tarihi mirası ihya etmek için 500 milyon TL bütçe ayrıldı. Proje, Eyüpsultan Tarihi Merkez içerisinde bulunan eşsiz eserlerin restorasyonundan, yolların yayalaştırılmasına, yeni otoparklardan, gezi rotalamalarına, metro ve raylı sistem hatlarına kadar çok kapsamlı bir ihya ve gelişim programını içeriyor. Projenin tüm unsurları tamamlandığında Meydan’ın Haliç’le bağlantısı yeniden kurulacak. Karmaşa ve kaos son bulacak, şehrin sosyal ve kültürel gelişimi de kesintisiz devam edecek.

“Köklerimizle yeniden buluşmamıza vesile olsun”

Eyüpsultan’ın İstanbul’un en önemli semtlerinden biri olduğunu söyleyen Numan Kurtulmuş, “ESTAM projesinin gerçekten İstanbul için Eyüpsultan semtimiz için çok hayırlı ve önemli olacağına inanıyorum. Yapılacak çok iş var. Bu projede gündeme getirilen konuların yakinen takip edilerek, en iyi şekilde ve en kısa sürede tamamlanması hepimizin sorumluluğudur. Hayırlı uğurlu olsun. İstanbul için güzel bir semtin ihyasına yeniden bir şekilde inşasına vesile olsun. Yeniden köklerimizle buluşmamıza vesile olsun” dedi.

“Dünya çapında bir proje”

Eyüpsultan Belediye Başkanı Remzi Aydın ise, “Gerek burada yaşayan sakinlerimiz, gerek dışarıdan gelen misafirlerimizin beklentilerini karşılamak ve tarihimize, medeniyetimize ve kültürümüze sahip çıkmak için bu projeyi başlattık. Yaklaşık 2 buçuk yılda tamamlanan bir proje. 67 tane alt projemiz var. Dünya çapında bir proje. Eyüpsultan 2023 vizyonu olarak adlandırıyoruz. Önümüzdeki 5 yıl içinde projemizin tamamını gerçekleştirmeyi hedefliyoruz. Projeler Bittiğinde ise Osmanlı’daki gibi Eyüpsultan’ımızın ışığı yeniden parlayacak ve medeniyetimize, kültürümüze ilham olmaya devam edecek” diye konuştu.

BENZER HABERLER

Yanıtla

Lütfen yorumunuzu yazınız
Adınızı giriniz

En popüler Haberler

Son Yorumlar

Abdullah ŞENER Açık Kent yazıncısı olmak
Abdullah sahlebci Açık Origami ile kağıttan mucizeler
Araç çubuğuna atla