Ana SayfaGündemGelibolu’da Piri Reis Kordonu açıldı

Gelibolu’da Piri Reis Kordonu açıldı

Çanakkale’nin Gelibolu Belediyesince, Piri Reis Meydanı Çokalca Deresi Arası Kentsel Tasarım Projesinin ilk etabını oluşturan Piri Reis Kordonu açıldı.

Gelibolu Belediyesinin, Altın Gerdanlık Projesi’ne bağlı Gelibolu Piri Reis Meydanı Çokalca Deresi Arası Kentsel Tasarım Projesi’nin ilk iki etabını tamamlandı. Bu çerçevede ünlü denizcinin adını taşıyan Piri Reis Kordonu açıldı. Açılış töreni, Atatürk Kültür Merkezi önünde düzenlendi. Törene, Gelibolu Belediye Başkanı Mustafa Özacar, CHP Çanakkale İl Başkanı İsmet Güneşhan, çevre ilçelerin belediye başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

“Bu şehre hak ettiği değeri vermek istiyoruz”

Tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Törende konuşan Gelibolu Belediye Başkanı Mustafa Özacar, “Bizler bu güzel şehre sadece hak ettiği değeri vermek istiyoruz. Yıllardır üzerinde biriken tozları süpürmek istiyoruz. Gücümüz, olanaklarımız ne ise onu vermek istiyoruz. Şu an da bulunduğumuz alan 2009 yılında seçim bildirgemiz olan Altın Gerdanlık Projesi’nin bir parçası Piri Reis Kordonu. Piri Reis Kordonu yaklaşık 13 bin metrekare alanı kapsıyor ve bir bölümü daha var. Olanaklarımız buna el verdi, iki bölümünü yaptık. Hayata geçirdiğimiz projede kafeteryalar, hediyelik eşya satış yerleri, dinlence yerleri, çocuk oyun alanları, spor aletleri, yürüyüş parkuru ve yeşil alanlar bulunuyor” dedi.

BENZER HABERLER

Yanıtla

Lütfen yorumunuzu yazınız
Adınızı giriniz

En popüler Haberler

Son Yorumlar

Abdullah ŞENER Açık Kent yazıncısı olmak
Abdullah sahlebci Açık Origami ile kağıttan mucizeler
Araç çubuğuna atla