Ana SayfaÇevreTemiz EnerjiGölmarmara Belediyesi, güneş enerjisi santrali kurdu

Gölmarmara Belediyesi, güneş enerjisi santrali kurdu

Manisa’nın Gölmarmara Belediyesi, elektriğini üretecek 2 bin 200 panelden oluşan 500 KW gücünde Güneş Enerji Santrali’ni hizmete soktu.

Gölmarmara Belediyesi, doğalgaz şehir şebeke döşemesi, 12 odalı otel, taziye ve kültürevi ile güneş enerji santrallerini, toplu açılışla hizmete soktu. Atatürk Meydanı’nda gerçekleştirilen törene; Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, AK Parti MKYK üyesi ve Manisa Milletvekili Murat Baybatur, AK Parti Manisa Milletvekili Uğur Aydemir, ilçe belediye başkanları ile vatandaşlar katıldı.

Gölmarmara Belediye Başkanı Kamil Öz, yatırımların toplam maliyetinin 50 milyon lira olduğunu ifade ederek, ilçenin modern bir görüntüye kavuştuğunu söyledi. Törendeki konuşmaların ardından protokol eşliğinde yatırımların toplu açılışı yapıldı.

GES MALİYETİ 620 BİN DOLAR

Açılıştan sonra Başkan Öz, basın mensuplarıyla birlikte faaliyete geçirilen güneş enerji santralinde incelemede bulundu. 10 dönümlük arazi üzerinde 2 bin 200 panelden oluşan santral hakkında bilgi veren Öz, “Belediyemizin yapmış olduğu güneş enerjisi santrali, 10 dönüm alanda 500 KW gücündedir. Gölmarmara ilçemizin sokak aydınlatma lambalarını, şantiye binası ile belediye hizmet binasının elektriğini üretmektedir ve fazla kalanı da satılmaktadır. Belediyemize bu aylarda günlük yaklaşık 2 bin lira gelir getirmektedir. Bu santralimizin ayda 50 bin lira belediyemize katkısı olacak. Diğer ilçe belediyelerimiz ve Büyükşehir Belediyemiz dahil olmak üzere Manisa’da bir ilki başardık. Maliyeti 620 bin dolar oldu. 2.5 ay içerisinde tamamladık” diye konuştu.

BENZER HABERLER

Yanıtla

Lütfen yorumunuzu yazınız
Adınızı giriniz

En popüler Haberler

Son Yorumlar

Abdullah ŞENER Açık Kent yazıncısı olmak
Abdullah sahlebci Açık Origami ile kağıttan mucizeler
Araç çubuğuna atla