Ana SayfaTurizmGönüllü turizm elçileri Tarihi Yarımada için görev başında

Gönüllü turizm elçileri Tarihi Yarımada için görev başında

İstanbul’un Fatih Belediyesinin başlattığı proje çerçevesinde 450 gönüllü turizm elçisi “Tarihi Yarımada” için görev başına geçerek, ilçenin çeşitli noktalarında yerlerini aldı.

Fatih’in tarihi, sosyal ve kültürel noktalarını ziyaret eden turistlere yardımcı olmak amacıyla Fatih Belediyesinin başlattığı Gönüllü Turizm Elçileri Projesi 9’uncu kez start aldı. Ayasofya Meydanı’nda düzenlenen törene Fatih Belediye Başkanı Hasan Suver, turizm elçileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Törende konuşan Başkan Suver, projeyle dünyanın dört bir yanından tarihi yarımadayı ziyarete gelen turistlere yardımcı olmayı amaçladıklarını ifade etti. Suver, Türkiye’nin turizm alanında önemli bir potansiyeli olduğunu belirten Suver, gençlerin görevinin oldukça önemli olduğuna dikkat çekti. Ardından 2 bin öğrenci arasından seçilerek yazılı ve sözlü sınavlarda başarılı olan 450 öğrenci turistlere yardımcı olmak amacıyla görev yerlerine hareket etti.

“Turizm elçileri yazılı sınava tabi tutuluyor”

Suver, Fatih’in görülmesi gereken birçok tarihi güzelliğe ev sahipliği yaptığını ve bu noktada projenin turistlere yardımcı olmak adına önemli olduğunu ifade etti. Başkan Hasan Suver, “Hepsi önceden yazılı bir sınava tabi tutuluyor. Sonra mülakat yapılıyor. Gündelik hayatta konuşulabilecek düzeyde bir dil seviyesi tespit ediliyor. Ondan sonrada tarihi yarımada gezdiriliyor ve her eserle ilgili bilgi veriliyor. Dolayısıyla gönüllülerimiz hep kültür tarihi bakımından bir bilgi düzeyine erişmiş oluyor. Dillerini geliştirme gibi bir fırsat da yakalamış oluyorlar. Almanca, Arapça, İngilizce, Fransızca, Çince, Rusça, Japonca, dillerini biliyorlar. Eylül’ün ortalarına kadar bugün başlatıyoruz yaklaşık 3 ay gibi bir süre projemiz sürüyor” dedi.

“Ask Me/Bana Sor” tişörtleri giyecekler

Yaşları 14 ile 30 arasında değişen lise ve üniversite öğrencilerinden oluşan turizm elçileri, Sultanahmet, Ayasofya, Yerebatan, Divanyolu, Kapalıçarşı ve Eminönü olmak üzere toplam 6 bölgede görev alacak. Turizm elçilerinin üzerlerinde “Ask Me/Bana Sor” yazılı giysiler bulunacak. Elçiler, İngilizce, Almanca, Arapça, İspanyolca, Fransızca, Rusça, Korece, Japonca, İtalyanca, Çince dillerinde turistlere yardımcı olacaklar. Proje kapsamında görev yapan öğrenciler 8 Eylül Cuma gününe kadar turistlerle buluşacak.

BENZER HABERLER

Yanıtla

Lütfen yorumunuzu yazınız
Adınızı giriniz

En popüler Haberler

Son Yorumlar

Abdullah ŞENER Açık Kent yazıncısı olmak
Abdullah sahlebci Açık Origami ile kağıttan mucizeler
Araç çubuğuna atla