Ana SayfaAkıllı KentlerDünyanın akıllı şehirleri İstanbul'da buluşuyor

Dünyanın akıllı şehirleri İstanbul’da buluşuyor

World Cities Congress İstanbul’18 ile dünyanın akıllı şehirleri İstanbul’da buluşacak. Kongreye, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ev sahipliği yapacak.

İstanbul Büyükşehir Belediyesinin (İBB) düzenleyeceği etkinlikle, dünyanın akıllı şehirleri bir araya gelecek. Belediye, Yenikapı Avrasya Gösteri ve Sanat Merkezi’nde 17-19 Nisan tarihlerinde World Cities Congress İstanbul’18 etkinliğini düzenleyecek. Kongre, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal’ın açılış konuşmasıyla başlayacak. Kongrede, üç gün boyunca çeşitli ülke ve şehirlerden, teknolojide öncü firmalar ve 100’e yakın konuşmacının katılımıyla workshoplar ve 12 panel gerçekleştirilecek. 10 bini aşkın profesyonelin katılması beklenen kongrede, alanında en yetkin isimler akıllı şehirlerin yarınlarını mercek altına alacak. World Cities Congress İstanbul’18 ile ilgili olarak bugün Feriye Palace’de basın mensuplarına bilgi veren İSBAK A.Ş Genel Müdürü Muhammed Alyürük, etkinlik profilinde Yönetim, Mobilite, Güvenlik, Yaşam, Çevre, Enerji, Ekonomi ve İnsan’ın yer alacağını söyledi.

Akıllı şehir İstanbul

Alyürük, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin vatandaşların yaşamını kolaylaştırmak için teknolojinin tüm imkanlarını kullandığını belirtti.
Alyürük, Akıllı Şehir tanımını, “Yaşam kalitesini yükseltmek, bunu yaparken de kaynakları etkin ve verimli kullanmak amacı ile teknolojik imkanlardan ve verilerden ileri seviyede yararlanılan, şehrin tüm paydaşlarının şehir yönetimi ile entegre olduğu sürdürülebilir şehirdir” şeklinde yaptı. Alyürük, yaşanılabilir bir dünyanın verimli, yüksek kaliteli ve sürdürülebilir akıllı şehirlerle mümkün olacağını vurguladı. Alyürük, Akıllı Şehir İstanbul vizyonuna hizmet eden tüm sistemlerin yönetilebilir ve sürdürülebilir hale getirilmesi misyonuyla çalıştıklarını söyledi.

BENZER HABERLER

Yanıtla

Lütfen yorumunuzu yazınız
Adınızı giriniz

En popüler Haberler

Son Yorumlar

Abdullah ŞENER Açık Kent yazıncısı olmak
Abdullah sahlebci Açık Origami ile kağıttan mucizeler
Araç çubuğuna atla