Ana SayfaGündemBağcılar'a 'Çocuk Trafik Eğitim Parkı' yapıldı

Bağcılar’a ‘Çocuk Trafik Eğitim Parkı’ yapıldı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından Bağcılar’da yapılan ve aralarında “Çocuk Trafik Eğitim Parkı” da bulunan yatırımların açılışı törenle yapıldı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi İBB tarafından, Bağcılar’a yapılan yatırımların toplu açılış ve temel atma töreni Çocuk Trafik Eğitim Parkı’nda yapıldı. Törene İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, AK Parti İstanbul Milletvekili Tülay Kaynarca, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağrıcı ve çok sayıda davetli ile vatandaş katıldı. Başkan Uysal, 1992 yılında Bağcılar’daki seçim çalışmalarına katıldığını ve bundan dolayı ilçenin eski halini çok iyi bildiğini kaydetti. Uysal, o günlerden bugüne Bağcılar’ın İstanbul’un en gözde ilçelerinden biri haline geldiğinin altını çizdi. Uysal, “Bugün de burada Bağcılar’a kazandırdığımız 15 eserin açılışını, iki eserin de temelini atacağız. Bağcılar kısa bir süre içerisinde geçmişte Mecidiyeköy ne ise, Bakırköy ne ise o hale dönecek inşallah” dedi.

“Dokuz metro hattı geçiyor”

Uysal, İBB bütçesinde en büyük payı ulaşıma ayırdıklarını ve planlanan ulaşım istemlerinin devreye girmesiyle İstanbul’daki trafik sorunun hafifleyeceğini kaydetti. Uysal, “Bağcılar ilçemizden dokuz metro hattı geçecek. Hâlihazırda iki raylı sistem hattı hizmette. Beş metro hattının da yapımı devam ediyor. İki raylı sistem hattının için de etüt aşamasındayız. Metro hatlarımızın bitmesi ile birlikte Mecidiyeköy’den Beylikdüzü’ne, Mecidiyeköy’den Bahçeşehir’e, Mecidiyeköy’den Küçükçekmece’ye gidecek kim varsa mecburen Bağcılar’dan geçecek. İnşallah bu yılsonu, en geç 2019 yılı başı itibariyle Mecidiyeköy-Bağcılar-Mahmutbey hattımız açılacak. O açıldığı zaman eskiden E5’teki yoğun trafik Bağcılar üzerinden yer altından devam edecek. Siz destek veriyorsunuz, biz de buna karşılık teşekkür olarak sizlere hizmet olarak sunuyoruz. Sizlere borçluyuz” diye konuştu.

“Hız kesmeden devam ediyoruz”

Uysal, İstanbul’un her köşesine hizmet götürdüklerini ve yatırımlara hız kesmeden devam ettiklerini belirtti. Uysal, Bağcılar’da açılışını yapacakları 15 eserin 85 Milyon TL, temelini atacakları 2 eserin de 69 Milyon TL’ye mal olacağını söyledi. Başkan Uysal, “Açılışını yaptığımız eserlerimizin arasında birçok değişik yatırım var. Bilgi evlerinden spor tesislerine, trafik eğitim merkezinden alt, üst geçitlere, cadde düzenlemelerine, meydanlara kadar her alanda ihtiyaçları karşılıyor. Temelini attığımız eserlerimiz arasında da kapalı yüzme havuzu ve kapalı spor salonu bulunuyor” ifadelerinde bulundu.

BENZER HABERLER

Yanıtla

Lütfen yorumunuzu yazınız
Adınızı giriniz

En popüler Haberler

Son Yorumlar

Abdullah ŞENER Açık Kent yazıncısı olmak
Abdullah sahlebci Açık Origami ile kağıttan mucizeler
Araç çubuğuna atla