Ana SayfaGündemİBB kolları sıvadı... İstanbul'un yolları asfalta doyacak...

İBB kolları sıvadı… İstanbul’un yolları asfalta doyacak…

İstanbul’un yolları, 2 milyon 150 bin ton asfalt kullanılarak, yapılacak çalışmayla asfalta doyacak. 4 bin kilometrelik yol ağı yenilecek.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) çeşitli nedenlerle bozulan ve araç sürüş konforunu olumsuz etkileyen yollarda asfaltlama çalışması başlattı. İBB Yol Bakım ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanlığı, İstanbul genelindeki 4 bin kilometre uzunluğundaki ana ulaşım yol ağında, çökme, dalgalanma, kış şartları, kazılar gibi nedenlerle oluşan olumsuzluklara karşı rehabilitasyon çalışmalarına başladı. Kocaeli İl Sınırından-Tekirdağ İl sınırına kadar çok geniş bir alan içerisindeki ana ulaşım yol ağında alt-üst yapı çalışmaları teknolojinin tüm imkanları kullanılarak yapılıyor. Yapılan çalışmalarla araç ve yaya kullanım konforunu artırarak vatandaşın rahat ulaşımını sağlamak hedefleniyor.

Ekim sonuna kadar tamamlanacak

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Yol Bakım ekipleri asfalt sezonunu Haziran ayından başlamak üzere Ekim ayı sonuna kadar planladı. Ekipler, asfalt kaplama ve onarım çalışmaları yapılacak yol ve meydanları tespit ediyor. Ekipler, hava sıcaklıklarının arttığı yaz döneminde yapılmak üzere programa alıyor. Yolun durumuna göre tam kaplama veya kısmi kaplama (yama) ve onarım uygulanıyor. Kaliteli bir asfalt yapılabilmesi için yol yüzeyi sıcaklığının ise 8 derece ve üstünde olması gerekiyor.

409 yolda çalışma yapılacak

Çalışma, İstanbul’un daha modern ve kullanışlı asfalta sahip olması amacıyla yapılıyor. 5 aylık süre içerisinde önemli ana ulaşım güzergahları öncelikli olmak üzere 409 ana ulaşım yolunda asfalt kaplama, kısmi yama ve onarım çalışması yapılacak.

2 milyon 150 bin ton asfalt kullanılacak

Bu çalışmalar için 2 milyon 150 bin ton asfalt kullanılacak. Toplam 500 km’lik 3 şeritli yol uzunluğuna karşılık gelen yol rehabilite edilecek. İstanbul genelinde toplam 204 ekip (31 finişer, 8 finişerli yama, 7 yama ekibi, 9 asfalt kazı ekibi, 32 yağmursuyu kanal-baca, 67 robot, 50 trafik ekibi olmak üzere 2.000 kişi, 100 kontrol ekibi) ile sürdürülecek olan bu çalışmalar sonucu tüm yollar rehabilite edilerek araç sürüş konforu artırılacak.

BENZER HABERLER

Yanıtla

Lütfen yorumunuzu yazınız
Adınızı giriniz

En popüler Haberler

Son Yorumlar

Abdullah ŞENER Açık Kent yazıncısı olmak
Abdullah sahlebci Açık Origami ile kağıttan mucizeler
Araç çubuğuna atla