Ana SayfaKentsel DönüşümKorkuteli'nde 'afetzedeler' için ilk imzalar atıldı: Evini yapana yardım edilecek

Korkuteli’nde ‘afetzedeler’ için ilk imzalar atıldı: Evini yapana yardım edilecek

Antalya’nın Korkuteli Belediye Başkanı Hasan Ali İrban, depremde zarar gören afetzedeler ile ilgili gerekli çalışmaların yapıldığını belirtti. İrban, vatandaşlara “Evini yapana yardım” metoduyla gereken desteğin verileceğini dile getirdi.

Korkuteli ilçesine bağlı Sülekler ve Dereköy Mahallelerinde 2015 yılında meydana gelen depremde zarar gören afetzedeler için ilk imzalar atıldı. Başkan Hasan Ali İrban’ın makamında yapılan imza töreninde Ak Parti Korkuteli İlçe Başkan Vekili Mehmet Moğol, Belediye Başkan Yardımcıları ve muhtarlar katıldı.

“Evini yapana yardım edilecek”

Korkuteli Belediye Başkanı Hasan Ali İrban, afetzedeler için ilk adımını atıldığını belirtti. İrban, “16 Şubat 2015’te meydana gelen depremde Sülekler ve Dereköy mahallelerimizde bulunan bazı konutlar zarar görmüştü. Ağır ve yıkık derecede hasar gören afetzedelere yardım yapılabilmesi amacıyla çıkartılan ve 24.12.2017 gün ve 30280 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan 696 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname gereğince Hak Sahipliği ve Borçlandırma çalışmalarının yapılması gerektiğinden afetzede ailelilerden 7269 Sayılı Kanun Hükümlerine göre talep ve taahhütnamesi alınmıştı. Antalya Valiliğimiz,  Kaymakamlığımız ve Antalya İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünün çalışmaları sonucu yer seçim çalışmaları yapıldı” dedi.

“İlk adımı attık”

Bu imzalar ile ilk adımı attıklarını dile getiren İrban, “Evini Yapana Yardım metodu ile yapılması planlanan konutların iki tanesinin yapımına başlanıyor. Sülekler Mahalle Muhtarımız Hakkı Horzum, Dereköy Mahalle Muhtarımız Ali Topal, iki adet konutu yapacak olan yüklenici firma yetkilileri ile yapılan protokolle ilk adımı attık. Bakanlığımız tarafından onaylanınca çalışmalar başlayacak. Rabbim milletimize başka afetler yaşatmasın” diye konuştu.

Yerel seçimler yaklaşırken tüm gelişmeleri sizlerlepaylaşacağız. Yerel seçimler 2019 için derlediğimiz son dakika haberleri takip ediniz. Yerel yönetim haberleri arasından kalitesiyle sıyrılan www.ozelkalem.com.tr olarak kaliteli yerel yönetimler son dakika haberleri ile bir tık uzağınızdayız.

BENZER HABERLER

Yanıtla

Lütfen yorumunuzu yazınız
Adınızı giriniz

En popüler Haberler

Son Yorumlar

Abdullah ŞENER Açık Kent yazıncısı olmak
Abdullah sahlebci Açık Origami ile kağıttan mucizeler
Araç çubuğuna atla