Ana SayfaYaşamİstanbul'da toplu ulaşım bayramda yüzde 50 indirimli

İstanbul’da toplu ulaşım bayramda yüzde 50 indirimli

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Ramazan Bayramı’nda toplu ulaşım araçlarının yüzde 50 indirimli hizmet vermesini kararlaştırdı. Belediye, Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na (YKS) katılacak öğrenci ve görevlilerin de toplu taşıma araçlarından ücretsiz yararlanmasını kararı aldı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi, Haziran ayı toplantılarının ilk birleşimini Saraçhane binasında gerçekleştirdi. Toplantı, İBB Meclisi 1. Başkan Vekili Ahmet Selamet’in başkanlığında yapıldı. Toplantıda, AK Parti ve CHP gruplarının Ramazan Bayramı’nda toplu ulaşımın yüzde 50 indirimli olması yönündeki teklifi, oy birliğiyle onaylandı. Karara göre, bayramda vatandaşların akraba, dost, mezarlık ziyaretlerini rahatlıkla yapabilmesi amacıyla, toplu ulaşım araçları 15-16-17 Haziran tarihlerindeki Ramazan Bayramı boyunca yüzde 50 indirimli hizmet verecek.

İndirim, 15 Haziran Cuma günü saat 06:00 ile 17 Haziran Pazar günü 24:00 saatleri arasında geçerli olacak. İndirim, İstanbulkart ücret entegrasyonuna dahil olan İETT, Özel Halk Otobüsleri, Otobüs AŞ, Metrobüs, Şehir Hatları Vapurları, Metro, Hafif Metro, Tramvay, Füniküler, Teleferik, Nostaljik Tramvay, Tünel’de geçerli olacak.

Öğrenci ve görevlilere ücretsiz

Belediye Meclisi, aynı toplantıda başka bir karar daha aldı. Kararla, 30 Haziran-1 Temmuz tarihlerinde yapılacak Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na (YKS) katılacak öğrenci ve görevlilerin de toplu taşıma araçlarından ücretsiz yararlanmasını da onayladı. Karar, AK Parti ve CHP guruplarının ortak teklifiyle alındı. Meclis üyelerinin oy birliğiyle onaylandı.

Karar, YKS’ye girecek öğrenciler ile görevlilerin sınav yerlerine rahat ulaşımını sağlamak amacıyla alındı. Karar ile öğrenciler sınava giriş belgelerini, görevliler görevli belgelerini ibraz ederek toplu taşıma araçlarından ücretsiz yararlanabilecek. Ücretsiz taşıma, sınav günlerinde İstanbulkart ücret entegrasyonuna dahil olan bütün toplu taşıma araçlarında geçerli olacak.

BENZER HABERLER

Yanıtla

Lütfen yorumunuzu yazınız
Adınızı giriniz

En popüler Haberler

Son Yorumlar

Abdullah ŞENER Açık Kent yazıncısı olmak
Abdullah sahlebci Açık Origami ile kağıttan mucizeler
Araç çubuğuna atla