Ana SayfaGündemİzmir Büyükşehir Belediyesi, fidan dağıtımında 4 milyona koşuyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi, fidan dağıtımında 4 milyona koşuyor

Bayındır’da 12 bin 915 adet meyve fidanı daha dağıtan İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından üreticiye ulaştırılan toplam fidan sayısı bu yıl sonunda 3 milyon 740 bine ulaşacak.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, kırsal kalkınmayı destekleme projeleri çerçevesinde bu kez, Bayındır’da meyve fidanı dağıtımı gerçekleştirdi. Belediye, 815 üreticiye, 12 bin 915 adet badem, kiraz, mandalina, ceviz, incir, kestane ve Trabzon hurması fidanı dağıttı. Yakapınar, Kızılcaova, Çiftçigediği, Arıkbaşı ve Çırpı köylerindeki üreticilere teslim edilen fidanlarla birlikte, sadece Bayındır’da dağıtılan toplam meyve fidanı sayısı 200 bine yaklaştı.

Hedef 3 milyon 740 bin

İzmir Büyükşehir Belediyesi, kırsal kesimde gelir getirici faaliyetleri desteklemek amacıyla 2009 yılından bu yana üreticiye ücretsiz fidan dağıtıyor. Dağıtılan toplam meyve fidanı sayısının 2018 bitiminde 3 milyon 740 bin adete ulaşacağını bildirdi.

Tarımda fark yaratmalıyız

İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Aysel Özkan, “Fırsat eşitliğine, yerelde kalkınmaya ve çiftçinin, köylünün refahına fazlasıyla önem veren bir belediyeyiz. İzmir çok bereketli bir tarım havzası üzerinde ama bu iş desteksiz olmaz. Hem üretim miktarlarımızı hem de kaliteyi artırmalı, tarımda fark yaratmalıyız. Ülke olarak ithalatla bir yere varamayız. İzmir Büyükşehir Belediyesi, işte bu yüzden her zaman ve her alanda üretiminizi artırmak, lokmanızı büyütmek için yanınızda. Mazot pahalı, makineler pahalı, yemler pahalı, ilaçlar ve tohumlar pahalı. Çiftçinin üzerinde bu kadar büyük bir yük varken, onlara biraz nefes aldırıp üretimlerini sürdürecek güç verebiliyorsak, ne mutlu bize” dedi.

Çiftçilerden belediyeye teşekkür

Fidanlarını alan çiftçiler ise belediyeye teşekkür etti. Çiftçi Mustafa Sönmez, belediyenin dağıttığı fidanlar sayesinde meyveciliğin geliştiğini kaydetti. Köyde birçok çiftçinin bu sayede iyi üretimler yaptığını anlatan Sönmez, bu üretimlerin kendileri kadar şehir merkezlerinde yaşayan vatandaşlara da yaradığını kaydetti. Sönmez, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve ekibine teşekkür etti.

BENZER HABERLER

Yanıtla

Lütfen yorumunuzu yazınız
Adınızı giriniz

En popüler Haberler

Son Yorumlar

Abdullah ŞENER Açık Kent yazıncısı olmak
Abdullah sahlebci Açık Origami ile kağıttan mucizeler
Araç çubuğuna atla