Ana SayfaGündemİzmir'i şiddetli yağış ve fırtına vurdu

İzmir’i şiddetli yağış ve fırtına vurdu

1220 personel ve 500’e yakın araçla gece boyunca sahada olan Büyükşehir ekipleri, sorun yaşayan yerlere hızlı bir şekilde müdahale etti.

İzmir’de uzun yıllar Ocak ayı yağış ortalaması (1938-2017) 133.2 kilogram olmasına karşın, bu yıl Ocak ayının sadece 11 gününde metrekareye 121,9 kilogram yağış düştü. Meteoroloji uzmanları, yağışların bugün ve yarın da devam edeceğini, Ocak ayı sonuna kadar kente “uzun yıllar ortalamasının” çok üzerinde bir yağış beklendiğini dile getirdi.

Fırtına da etkili oldu

İzmir’de şiddetli fırtına da yaşamı olumsuz etkiledi. Rüzgarın hızı Karaburun’da dün sabah saatlerinde saatte 103,7 kilometre olarak tespit edildi. Rüzgarın hızı Gümüldür’de saatte 94, Narlıdere’de 93, Mordoğan’da 88, Altındağ’da 81, Urla’da 79, Foça’da ise 78 kilometre olarak ölçüldü. 

Büyükşehir iş başında

İzmir Büyükşehir Belediyesi ekipleri, geceyi teyakkuzda geçirdi. İZSU Genel Müdürlüğü, yağışın etkili olduğu ilçelerde 700’ü aşkın personel ve yaklaşık 400 araç ve iş makinesi ile görev yaptı. Fen İşleri Dairesi’ne bağlı 165 kişilik nöbetçi ekip, 15 ekip aracı, 7 kamyon ve 9 iş makinesi ile acil bölgelere müdahale etti. İZBETON, 140 kişilik nöbetçi ekip, 15 ekip aracı, 8 kamyon ve 16 iş makinesi ile gece boyunca görev yaptı. İtfaiye Daire Başkanlığı, 30 ekip ve 175 personel ile su çekme ve kurtarma çalışmaları için işbaşındaydı. Park ve Bahçeler Dairesi’ne bağlı ekipler ise 40 personel ve 9 araç ile fırtınada devrilen ağaçlara müdahale etti.

BENZER HABERLER

Yanıtla

Lütfen yorumunuzu yazınız
Adınızı giriniz

En popüler Haberler

Son Yorumlar

Abdullah ŞENER Açık Kent yazıncısı olmak
Abdullah sahlebci Açık Origami ile kağıttan mucizeler
Araç çubuğuna atla