Ana SayfaMimariİznik, UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi için kolları sıvadı

İznik, UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi için kolları sıvadı

Bursa’nın İznik ilçesi, UNESCO Dünya Tarihi Mirası Listesi için kolları sıvadı. Düzenlenen toplantıda kentin tüm kesimleri bir araya gelerek,

İznik’in UNESCO Dünya Tarihi Mirası Listesi adaylık çalışmaları kapsamında bilgilendirme toplantısı yapıldı. Toplantı, İznik Belediyesinin ev sahipliğinde Kültür Merkezi’nde yapıldı. Toplantıya, İznik Kaymakamı Bülent Bayraktar, Belediye Başkanı Osman Sargın, Bursa İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Gedik, Koruma Bölge Kurulu Müdürü Serpil Arık, Bursa Vakıflar Bölge Müdürü Mustafa Emek, UNESCO İznik Alan Başkanı Prof.Dr. Murat Taş, kamu kurum ve kuruluşların temsilcileri, siyasi parti temsilcileri, STK temsilcileri ve İznikli vatandaşlar katıldı.

“İznik’i de UNESCO asıl listesine alacağız”

Belediye Başkanı Osman Sargın, UNESCO çalışmalarının ilçe belediyesinin yanı sıra Bursa Büyükşehir Belediyesi, Turizm Bakanlığı ve UNESCO Alan Başkanlığınca yürütüldüğünü dile getirdi. Sargın, “Bu çalışma kapsamında inşallah önümüzdeki yıllarda İznik’i de UNESCO asıl listesine alacağız. Alınmasındaki en büyük gayelerimizden birisi hala şu anda saklı olan değerlerimizin ortaya çıkarılmasını hızlandırmak. Bunun yanı sıra ortada olan bu tarihi eserlerimizin de korunmasını ve kollanmasını sağlamak. UNESCO çalışmalarına her ne kadar resmi kurumlar özel bir gayret sarf ediyorlar ise de özellikle turizm ile ilgili bütün kardeşlerimizin de bu olaya katkı koymaları gerekiyor ve büyük bir çaba sarf etmeleri gerekiyor” dedi.

“Paydaşların bilgi sahibi olması sağlanacak”

UNESCO İznik Alan Başkanı Prof.Dr. Murat Taş da İznik’in tarihi önemine değinerek, “Sürece katkı sağlayacak tüm paydaşların bilgi sahibi olması sağlanıp, görüşleri alınarak yapılmakta olan çalışmalar geliştirilecektir. İznik Alan Başkanlığı koordinasyonu ile tüm paydaşların katkılarıyla adaylık dosyası hazırlanacak. Bu da Kültür ve Turizm Bakanlığına iletilerek İznik’in UNESCO Dünya Mirası’na adaylık başvurusu yapılması sağlanacaktır” ifadelerini kullandı.

Etkinliğe katılanlar da fikir ve önerilerini sundu. Ayrıca etkinlik sonrasında heyet alan araştırması yapmak üzere tarihi ve kültürel mekanları ziyaret etti.

BENZER HABERLER

Yanıtla

Lütfen yorumunuzu yazınız
Adınızı giriniz

En popüler Haberler

Son Yorumlar

Abdullah ŞENER Açık Kent yazıncısı olmak
Abdullah sahlebci Açık Origami ile kağıttan mucizeler
Araç çubuğuna atla