Ana SayfaKültür SanatMural Festivali, Kadıköy sokaklarını renklendiriyor

Mural Festivali, Kadıköy sokaklarını renklendiriyor

İstanbul Kadıköy Belediyesinin düzenlediği Mural Festivali ile ilçenin boş duvarları sanat eserine dönüştürülüp, renklendiriliyor. Festivalin bu yıl 7’ncisi yapılıyor.

Kadıköy Belediyesinin düzenlediği Murat Festivali, bu yıl 20 Haziran ile 9 Temmuz tarihleri arasında yapılacak. 7’ncisi düzenlenen festivalde, 3 yabancı ve 1 yerli sanatçı katılacak. Festivalde Kadıköy’ün 4 duvarı Mural sanatıyla renklenecek. Festivalin birinci günü Brezilya’dan Arlin’in Rasimpaşa Mahallesi’nde ve Sırbistan’dan Artez’in Osmanağa Mahallesi’nde yapacağı çalışmayla başlayacak.

Festivalin 2 Temmuz’da başlayacak ikinci kısmında ise Hırvatistan’dan Lonac ve Türkiye’den Omeria Rasimpaşa’nın duvarlarını renklendirecek.

Mural Festivali, İlk olarak 2012 yılında Yeldeğirmeni’nde başladı. Festivale şimdiye kadar yerli yabancı birçok sanatçı katıldı. Boş bina cephelerine yapılan resimlerle Kadıköy’ün pek çok sokağı açık hava sergi salonuna dönüştü ve bugüne kadar 36 sanatçı toplam 32 duvarı özgün çalışmalarıyla renklendirdi.

BENZER HABERLER

Yanıtla

Lütfen yorumunuzu yazınız
Adınızı giriniz

En popüler Haberler

Son Yorumlar

Abdullah ŞENER Açık Kent yazıncısı olmak
Abdullah sahlebci Açık Origami ile kağıttan mucizeler
Araç çubuğuna atla