Ana SayfaGündemKale Belediye Başkanı Erkan Hayla görevden alındı

Kale Belediye Başkanı Erkan Hayla görevden alındı

AK Parti’den geçtiğimiz günlerde ihraç edilen Denizli’nin Kale Belediye Başkanı Erkan Hayla, İçişleri Bakanlığı tarafından görevden alındı.

AK Parti’den Kale Belediye Başkanı seçilen Erkan Hayla, geçtiğimiz yıl partisinden istifa ettiğini açıklamıştı. AK Parti Denizli İl Teşkilatı ise disipline sevk ettiği Hayla’yı partiden ihraç etmişti. Bir yıldır bağımsız belediye başkanı olarak görev yapan Erkan Hayla, İçişleri Bakanlığı tarafından görevden alındı. Hayla’nın çeşitli soruşturmalar nedeniyle görevden alındığı öğrenildi.

AK Parti Denizli İl Başkanı Necip Filiz, istifa ettiğini açıklayan Hayla’nın, ihraç edildiğine ilişkin açıklama yapmıştı. Filiz, yazılı açıklamada, “AK Partili olmak, aziz Türk milletinin medeniyet değerleri ile şekillenmiş ilkesel duruşu gerekli ve zorunlu kılar. AK Parti içtüzüğünün 117. maddesi, bu ilkesel duruşa aykırı davranışları kesin ihraç nedeni olarak belirtmiştir. Bu çerçevede, Kale İlçe Belediye Başkanı Erkan Hayla, hakkında ileri sürülen iddialar değerlendirilerek kesin ihracı için Merkez Disiplin Kurulu’na sevk edilmiştir.” diye konuştu. Filiz, açıklamasında “Partimizin yetkili kurullarında, hakkındaki iddialar incelenmiş ve Erkan Hayla’nın AK Parti ilkeleri ile bağdaşmayan tutum ve davranışları nedeniyle 18 Temmuz’da toplanan Merkez Yürütme Kurulu kararı ile partimizden kesin ihracına karar verilmiştir” ifadelerinde bulunmuştu.

BENZER HABERLER

Yanıtla

Lütfen yorumunuzu yazınız
Adınızı giriniz

En popüler Haberler

Son Yorumlar

Abdullah ŞENER Açık Kent yazıncısı olmak
Abdullah sahlebci Açık Origami ile kağıttan mucizeler
Araç çubuğuna atla