Ana SayfaUlaşımKayseri'de yeni nesil toplu taşıma için start verildi

Kayseri’de yeni nesil toplu taşıma için start verildi

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, yeni nesil toplu taşıma için start verdi. Belediye, yeni hatlar belirledi ve bu hatlarda çalışacak otobüsleri tanıttı.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, yeni nesil toplu taşıma için start verdi. Belediye, yenil nesil araçları ve yeni hatları Cumhuriyet Meydanı’nda tanıttı. Törene, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik’in yanı sıra ilçe belediye başkanları, bürokratlar, vatandaşlar katıldı. Çelik, kentte belediyecilik tarihinin en yoğun yıllarının yaşandığını ifade etti. Çelik, ulaşımın en önemli unsurunun toplu taşıma, toplu taşımın en önemli unsurunun da raylı sistem olduğunu belirtti. Bu doğrultuda şehrin doğu-batı hattında çalışan raylı sisteme ilave olarak kuzey-güney hattını yapacaklarını dile getiren Başkan Çelik, “Kuzey-güney aksındaki hattın projelerini bitirdik. Talas Anayurt’tan, Erkilet ve oradan Belsin’e gidecek olan hattın iki ucundan yapımına başlıyoruz. Talas Anayurt’tan biz, Belsin Anafartalar’dan Ulaştırma Bakanlığımız çalışmalara başlayacak ve inşallah kısa süre içinde bitirmiş olacağız” dedi.

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik

“Elektrikli otobüsler geliyor”

Çelik, Şehir Hastanesinin tam kapasiteye ulaşmasıyla günlük 50 bin insanın ulaşımının sağlanması gerektiğini vurguladı. Başkan Çelik, Kocasinan Belediye Başkanlığı dönemindeki en önemli vaadi olan Bekir Yıldız Bulvarı’nı hastane bitmeden tamamladıklarını belirtti. Çelik, raylı sistem aracı büyüklüğünde olacak elektrikli otobüslerin hastane hattında çalışacağını ifade etti. Çelik, “25 metre boyunda olan raylı sistem araçlarının uzunluğundaki otobüsler Hastaneler Hattı dediğimiz Erciyes Üniversitesi-Devlet Hastanesi-Şehir Hastanesi arasında çalışacak. Bu otobüslerin teslim süresi temmuz ayından başlayarak eylül-ekim ayına kadar sürecek ve her ay 2-3 otobüs teslim edilecek. Bunlar teslim edilene kadar çalışması için 8 adet otobüs daha aldık. Bu otobüsler yüzde yüz yerli tasarım otobüsler. Yolcu kapasitesi 210 kişi. Sabaha kadar şarjda kalacaklar ve akşama kadar çalışacaklar. Aldığımız 14 elektrikli, 10 adet körüklü, 20 solo otobüsle birlikte filomuzun yaş ortalamasını 5,2’ye çekiyoruz. Türkiye ortalamasından daha iyiyiz” diye konuştu.

Başkan Çelik, halk otobüsçülerinin de 15 adet körüklü otobüs sözleşmesi yaptıklarını söyledi. Çelik mevcut otobüslerin yenilenmesi için de Otobüsçüler Esnafı Odası Başkanı Ahmet Erkan’dan söz aldı ve yıl sonuna kadar 25 otobüsün yenilenmesini istedi.

BENZER HABERLER

Yanıtla

Lütfen yorumunuzu yazınız
Adınızı giriniz

En popüler Haberler

Son Yorumlar

Abdullah ŞENER Açık Kent yazıncısı olmak
Abdullah sahlebci Açık Origami ile kağıttan mucizeler
Araç çubuğuna atla