Ana SayfaSosyal sorumlulukKırıkkale Belediyesi, otizmli çocuklar için park yaptırdı

Kırıkkale Belediyesi, otizmli çocuklar için park yaptırdı

Kırıkkale Belediyesi, Özel Eğitim Uygulama Merkezi’nde otizmli çocuklar için park yaptırdı. Parkın açılışı, törenle yapıldı.

Kırıkkale Belediyesi tarafından Özel Eğitim Uygulama Merkezi’nde otizmli çocuklar için park yaptırıldı. Parkın açılışı, törenle yapıldı. Törene, Vali Mehmet İlker Haktankaçmaz, Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, çocuklar ve aileleri katıldı. Vali Haktankaçmaz, Dünya Otizm Farkındalık Günü vesilesiyle bu ay içerisinde gerçekleştirilecek etkinliklerin bütün otizmli çocuklara, ailelerine ve eğitmenlerine yararlı olmasını temenni etti. Haktankaçmaz, Belediye Başkanı Saygılı’ya park için teşekkür etti.

“İlk işimize sevgi ile başlıyoruz”

Başkan Saygılı ise, Allah’ın insanları farklı farklı yarattığını belirterek, “Esas olan yaradılanı yaradan ötürü sevmektir. İlk işimize sevgi ile başlıyoruz. Özel evlatlarımıza özel ilgiyle yaklaşırsak, özel eğitimleri de o kadar başarılı olur. Bugün burada özel otizmli kardeşlerimizi gördük, öğretmen ve velilerimizle nasıl eğitim aldıklarına yerinde tanıklık ettik. Bizler hiç şüphe yok ki, her daim yanlarındayız. Velilerimiz ve öğretmenlerimizin talebi ile bu değerli kardeşlerimiz için bir otistik park yaptık. Mevcut iktidarımız döneminde engelli kardeşlerimiz için sayısız kazanımlar elde edildi. Emeği geçen herkese canı gönülden teşekkür ediyorum. Engelli kardeşlerimizin aileleri için ‘Engelsiz Kafe’ yaparak hem işletmesini hem de orada sosyal alanlarını genişlettik. Otizmin farkındayız ve her zaman onların yanındayız.” diye konuştu.

BENZER HABERLER

Yanıtla

Lütfen yorumunuzu yazınız
Adınızı giriniz

En popüler Haberler

Son Yorumlar

Abdullah ŞENER Açık Kent yazıncısı olmak
Abdullah sahlebci Açık Origami ile kağıttan mucizeler
Araç çubuğuna atla