Ana SayfaGündemKula ilçesi tarihi mirası için üniversite-belediye iş birliği

Kula ilçesi tarihi mirası için üniversite-belediye iş birliği

Manisa Celal Bayar Üniversitesi Kula Meslek Yüksek Okulu ile İlçe Belediyesi arasında Kula ilçesi tarihi mirası için Bilimsel ve Eğitimsel Proje İşbirliği Protokolü imzalandı.

Manisa’nın Kula Belediyesi ve Celal Bayar Üniversitesi Kula Meslek Yüksekokulu Mimarlık ve Şehir Planlama Bölümü iş birliğiyle Kula’nın tarihi kentsel alanındaki ihtiyaçlarına yönelik olarak “Tarihi Geleneksel Çevrelerde, Mimari Odaklı ve Turizme Yönelik Model Önerisi”başlıklı proje protokolü imzalandı. Protokol töreni, Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun’un makamında gerçekleştirildi. Törene, Kula Meslek Yüksekokulu Mimari Restorasyon Programı Bölüm Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Özlem Atalan ve Öğretim Görevlisi Gizem Özer Baş katıldı. Projenin, yaklaşık 9 aylık sürede tamamlanması planlanıyor. Projede Kula’nın tarihi kentsel alanları içinde bilimsel inceleme yapılması ve yeni bir model önerisi oluşturulması hedefleniyor.

“Tarihimize hep birlikte sahip çıkmalıyız”

Başkan Tosun, Kula’yı tarihi ve doğal güzellikleri ile yeniden ayağa kaldıracaklarını belirtti. Tosun, “Tarihin eşsiz miraslarından birisi olan güzel ilçemiz Kula’yı, korumaya ve gelecek nesillere aktarmaya yönelik çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu kapsamda Kula Meslek Yüksekokuluna hayırsever Hüseyin Akhan vesileyle kazandırdığımız yeni yerleşkede bir çalışma yapacağız. Bu dönem akademik çalışmalara başlayacak Mimarlık ve Şehir Planlama Bölümü işbirliğiyle Kula’nın tarihi kentsel alanındaki ihtiyaçlarına yönelik olarak ‘Tarihi Geleneksel Çevrelerde, Mimari Odaklı ve Turizme Yönelik Model Önerisi’ başlıklı proje protokolü imzalandık. Hayırlara vesile olsun” dedi.

BENZER HABERLER

Yanıtla

Lütfen yorumunuzu yazınız
Adınızı giriniz

En popüler Haberler

Son Yorumlar

Abdullah ŞENER Açık Kent yazıncısı olmak
Abdullah sahlebci Açık Origami ile kağıttan mucizeler
Araç çubuğuna atla