Ana SayfaAB Belediye HaberLjubljana'da Büyük Ve Modern Hayvan Barınağı İnşaatı

Ljubljana’da Büyük Ve Modern Hayvan Barınağı İnşaatı

Ljubljana Belediyesi artan talebi karşılamak ve daha iyi hizmet sağlamak amacıyla terkedilmiş hayvanlar için dev bir hayvan barınağı inşa etmeye başladı.

Kullanıcı Dostu Tesisler

Lubljana’da 2002 yılından bu yana, terkedilmiş köpek ve kedilere, sığır çiftliğinden dönüştürülmüş bir barınakta sistematik bakım sağlanıyordu. Şimdi bu tesis, Slovenya’nın en büyük ve en gelişmiş tesisi haline gelecek. Yeni barınak, temel görevlerinin yanı sıra, sorumlu hayvan mülkiyeti ve evcil hayvanların refahıyla da ilgilenecek. Aynı zamanda genç uzman personelin yanı sıra faaliyetlere katılmak isteyen diğer kişilerin eğitim ve öğretimini sağlayacak. Tesisin ziyaretçilere, gönüllülere ve diğer kullanıcılara dost bir tesis olması hedefleniyor.

Tesiste şu bölümler yer alacak: Bir kabul alanı ve bir veteriner kliniği, köpekler ve kediler için birer hayvan barınağı, bir idare binası, bir depo, temizlik ekipmanı olan bir servis tesisi, bir elektrik tesisi ve bir çöp odası.

Daha İyi Yaşam Alanları

Hayvan barınağı bir konaklama ve yaşam alanı sağlayacak

Köpek yetiştirme tesislerindeki yaşam alanları iyileştirilecek. Bir alanda birkaç köpek için konaklama sağlanacak.

Kediler için tesisler önemli ölçüde artacak. 46 standart altı yaşam alanı, standartlara uygun olan 64 çift yaşam alanı ile yer değiştirecek. Yeni tesisler, son birkaç yıldır ihtiyaç duyulan 200’den fazla terkedilmiş kediye konaklama sağlayacak.

Karantinaya ve veteriner kliniğine sahip tesisler, hayvanların daha iyi bakım görmelerine, bulaşıcı hastalıkların yayılmasının daha etkin bir şekilde önlenmesine, personel için daha güvenli çalışma koşullarına ve ziyaretçiler için daha güvenli bir ortama imkan sağlayacak.

Bütün bunlarla, bölge halkına daha iyi bir organizasyon ve hizmet sağlanması hedefleniyor.

Tesisin 2019’da bitmesi bekleniyor

İnşaat iki aşamada gerçekleştirilecek. İlk aşamada, köpekler için hayvan barınağı, idare binası, depo ve servis tesisinin 2019’un ortalarında bitmesi bekleniyor.

İkinci aşama, kediler için hayvan barınağı, kabul alanı ve veteriner kliniğinin bulunduğu tesislerin inşaatını içeriyor. 2020 yılına kadar tamamlanması bekleniyor. Mobilya ve tıbbi (veteriner) teçhizatın temini ve montajı için kamu alımları devam ediyor.

Tesisin KDV hariç 6.7 milyon avroya malolması bekleniyor.

Dünyanın en gelişmişleri arasında

Hayvan barınağı bir bakım evi kadar temiz ve düzenli hizmet sağlayacak

Proje yazarları, inşaatın başlamasının büyük ve uzun zamandır beklenen bir anı temsil ettiğini söylüyorlar. “Bu muazzam profesyonel gelişimden dolayı gurur duyuyoruz. Slovenya’daki barınaklar için en yüksek standartları hedefliyoruz. Dünyanın en gelişmişleri arasındayız. Artık uzun süre kalan hayvanlara, yer yokluğu nedeniyle ötanazi yapmak gerekmeyecek.”

Ljubljana hayvan barınağı, Slovenya’da terk edilmiş hayvanların dörtte birinden fazlasına güvenli barınak sağlayacak.

Hayvanların sosyalleşmesi sağlanıyor

Son birkaç yıldaki en önemli gelişme, profesyonellerin desteğiyle hayvanların sosyalleşmesi ve istenmeyen davranışlara sahip köpeklerin yeniden eğitilmesi oldu. Yanı sıra gönüllü olarak köpeklerin kabul edilme sürecinde görev alanlara ve barınak köpeklerini gezdirenlere özel eğitim verildi.

Haber: Yüksel Çilingir – Brüksel

BENZER HABERLER

1 Yorum

Yanıtla

Lütfen yorumunuzu yazınız
Adınızı giriniz

En popüler Haberler

Son Yorumlar

Abdullah ŞENER Açık Kent yazıncısı olmak
Abdullah sahlebci Açık Origami ile kağıttan mucizeler
Araç çubuğuna atla