Ana SayfaAB Belediye HaberLondra'da cinsel istismara uğrayan çocuklar ve gençler için Destek Merkezi

Londra’da cinsel istismara uğrayan çocuklar ve gençler için Destek Merkezi

Ülkede cinsel istismara uğrayan çocuklar ve gençler için ilk sığınma evi  Londra’da açıldı. The Lighthouse (Deniz Feneri), iki yıllık bir pilot çalışma kapsamında, Barnet, Camden, Enfield, Haringey ve Islington ilçelerinden yıllık 500’den fazla mağdur vatandaşa ve ailelerine destek sağlayacak.

İstismar gören, fiziksel ve ruhsal acı çeken çocukların ve gençlerin ihtiyaç duydukları tüm bakımı tek çatı altında toplayan bu proje, halk tarafindan da ilgiyle takip ediliyor.

Kolay iletişim

Cinsel istismara uğramış gençler, ilk defa emniyet, tıp ve psikoloji uzmanlarının desteğine tam olarak erişebilecekler. Böylece mağdurların kendi ifadelerini defalarca tekrar etme travmasına maruz kalmaları da önlenecek.

İzlanda Barnahus (Çocuk Evi) ve Amerikan Çocuk Savunma Merkezi modeline dayanan The Lighthouse, gençlerin sağlığına ve esenliğine öncelik veren çok kurumlu bir yaklaşım sergiliyor. İstismar olayı kendilerine ulaşır ulaşmaz acil destek sağlıyor, çocuklara ve ailelere gereken zamanı tanıyor, görüşmelerden daha etkili kanıtlar topluyor ve soruşturmalarda ve mahkeme davalarında daha hızlı ilerlenmesıne yardımcı oluyor.

Çok Kurumlu Yaklaşım

Londra Belediye Başkanı Sadiq Khan, tesisi teslim ederken, çalışmanın başarıya ulaşması ve finansmanın devam etmesini sağlamak için ortaklarla birlikte yakın bir şekilde çalışacaklarını ifade etti.

Başkan, “Cinsel istismara uğramış çocuklar, zaten korkunç bir çileye maruz kaldılar – bu yüzden mümkün olan en hızlı şekilde kurtarmak ve adalet yolunda ilerlemek için elimizden geleni yapmamız şart. Bu çığır açan merkez, the Lighthouse, cinsel istismar yaşayan gençlerin ihtiyaç duydukları desteği almasını sağlamak için tıp ve sosyal hizmet uzmanlarını, ve yanı sıra polisi bir araya getiriyor.” dedi.

The Lighthouse Geliştirme ve Hizmet Müdürü Emma Harewood, “The Lighthouse, çocuklara ve gençlere, kendilerine neler olduğu hakkında konuşmaları ve hayatlarını yeniden inşa etmeleri için ve bu amaçla destek ve tedavi almaları için güvenli bir alan sağlıyor. ” dedi.

Yeni birim, kurumlar arası 8 milyon sterlinlik bir ortak yatırımla finanse edildi ve ayrıca 1 milyon sterlinin üzerinde ek fon sağlandı. Özel kuruluşlar ve vakıflar da projeyi yakından destekliyor.

Detaylar için bağlantı: https://www.london.gov.uk/press-releases/mayoral/lighthouse-offers-support-all-under-one-roof

Haber: Fabrique A – Brüksel

BENZER HABERLER

1 Yorum

Yanıtla

Lütfen yorumunuzu yazınız
Adınızı giriniz

En popüler Haberler

Son Yorumlar

Abdullah ŞENER Açık Kent yazıncısı olmak
Abdullah sahlebci Açık Origami ile kağıttan mucizeler
Araç çubuğuna atla