Ana SayfaGündemTürk siyasetçi kadın, Enfield Belediye Başkanlığına seçildi

Türk siyasetçi kadın, Enfield Belediye Başkanlığına seçildi

Çocuk yaşta Kahramanmaraş’tan İngiltere’nin başkenti Londra’ya giden Saray Karakuş, Türklerin yoğun yaşadığı Enfield ilçesinin belediye başkanlığına seçildi.

Kahramanmaraş’ın Kötüre köyünden, çocuk yaşta ailesiyle birlikte Londra’ya giden Saray Karakuş, Türkiye kökenli toplumun yoğun olarak yaşadığı Enfield ilçesine belediye başkanı olarak seçildi. Karakuş, yerel seçimlerin ardından Belediye Sarayı’nda yapılan ilk toplantıda başkanlık görevini Christine Hamilton’dan devraldı. Tören, Hamilton’un, belediye başkanının gücünü temsil eden sembolik “altın meşalenin” eskort eşliğinde salona girmesiyle başladı. Hamilton’un bir yıl süren başkanlık döneminde yaptığı çalışmaları dile getirmesinin ardından Belediye Başkanlığı’na Karakuş’un seçildiği belirtildi. Karakuş ise, Türkiye’den çocuk yaşta geldiğini, ilkokulu Hackney bölgesinde, ortaokul lise ve kolej eğitimini Enfield’de tamamladığını ve aynı yerde yaşadığını söyledi.

Yardımcısı eşi oldu

Karakuş, belediye başkanlık görevine layık görülmesinden dolayı Belediye Meclis Üyesi arkadaşlarına, kendisini destekleyen ve bu mutlu gecesine katılan konuklara teşekkür etti. Yeni belediye başkanı Karakuş’un yardımcılığına da eşi İsmet Karakuş getirildi. Saray Karakuş, “Enfield kentsel açıdan büyük bir değişim yaşıyor. Her geçen gün büyüyen bir ilçe. Görev sürem içerisinde eşit adil belediyecilik anlayışıyla hareket edeceğim. İlçeye daha şimdiden belediye başkanı olarak çok iyi hizmet edecek olmanın onur ve gururunu yaşıyorum” dedi.

BENZER HABERLER

Yanıtla

Lütfen yorumunuzu yazınız
Adınızı giriniz

En popüler Haberler

Son Yorumlar

Abdullah ŞENER Açık Kent yazıncısı olmak
Abdullah sahlebci Açık Origami ile kağıttan mucizeler
Araç çubuğuna atla