Ana SayfaGündemManavgat Kent Müzesi açıldı

Manavgat Kent Müzesi açıldı

Manavgat Kent Müzesi, belediyenin yaptığı çalışmalar sonucu ziyarete açıldı. Belediye Başkanı Şükrü Sözen, ilçenin değerlerini ortaya çıkardıklarını belirtti.

Antalya’nın Manavgat İlçe Belediyesi tarafından, Manavgat’ın köklü tarihinden gelen değerleri yeni nesle aktarmak amacıyla yaptırılan Manavgat Kent Müzesi açıldı. Rauf Denktaş Köprüsü altında oluşturulan müzenin açılışı törenle yapıldı. Törene, Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, İyi Parti Antalya Milletvekili Tuba Vural Çokal, CHP Manavgat İlçe Başkanı Aliye Coşar, belediye meclis üyeleri, oda ve STK başkanları, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı. Açılışa katılanlara gözleme, koca tarhana, yayık ayranı ve çiğirdik ikramı da yapıldı. Manavgat’ta ilk defa hayata geçirilen kent müzesinin açılışı Manavgat halkını oldukça heyecanlandırdı.

Konser ve halk oyunları gösterisi ile başladı

Açılış, Köktürkler Türk Halk Müziği Topluluğunun konseri ve halk oyunları gösterisi ile başladı. Manavgat Kent Müzesi Küratörü Prof. Dr. Nevzat Çevik, “Bu Manavgat’ta bir ilk olduğu için öncelikle Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen’in vizyonunu kutluyorum. Uygar dünyada müzeye okul derler, aslında Başkan Sözen bugün burada bir okul açtı. Burada Manavgat’ın tüm geçmişini objeleyen ve duygulara hitap edecek şekilde tasarlanarak size bir armağan verilmeye çalışıldı. Başkan Sözen bu müzeyi Manavgatlılara çok güzel bir armağan olarak verdi. Müzede ekip olarak çok büyük emek verildi ve rekor bir zamanda yetiştirildi. Ben bu kadar kısa sürede bu kadar başarılı bir örneğin ortaya çıktığına şahit olmadım. Herkesin eline sağlık, bundan sonrası size kalıyor” dedi.

“Manavgat’ta böyle bir gelişme olması nedeniyle çok duyguluyum”

Akdeniz Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Erdoğan yaptığı konuşmada, “Manavgat’ta böyle bir gelişmenin olmasından dolayı çok duyguluyum. Manavgat için çok önemli bir yerdir. Biz ekip olarak çalışmaktan mutluluk ve heyecan duyduk. Başta Başkan Sözen olmak üzere emeği geçen herkesi kutluyorum, hayırlı uğurlu olsun” ifadelerini kullandı.

“Manavgatımızın değerlerini ortaya çıkardık”

Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen ise, Kent Müzesinin çok büyük emeklerle hayata geçirildiğini vurguladı. Sözen, “Öncelikle Manavgatımıza anlam katan bir projemizde daha bizleri yalnız bırakmayan herkese teşekkür ediyorum. Kentin fiziki gelişiminin yanı sıra, kentlilik kültürünün de gelişmesi gerekiyor. Manavgat bu kentlilik süreci emin adımlarla tamamlayan, ülkenin en güzel kentlerinden bir tanesi. El birliği ile her gün neticeye götürdüğümüz projelerle Manavgat’ta kültürel hayat belli bir noktaya geldi. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, ‘ Bir vatanın sahibi olmanın yolu o topraklarda yaşanmış tarihi olayları bilmek, doğmuş uygarlıkları tanıma ve sahip olmaktan geçer’ demiştir. Müzeler bir ülkenin, kentin kimliği ve tarihsel arşividir. Bu noktadaki eksiğimizi görerek, kentimize böyle bir müze kazandırdık” ifadelerinde bulundu.

“Kentin iktisadi hayatına katkı yapacak”

Sözen, müzenin kentin iktisadi hayatına katkı yapacağının da inancında olduğunu anlattı. Sözen, şunları söyledi: “Buranın açılışının toplumsal birlikteliğin temelini oluşturacağının da inancındayım. Bu süreye destek olan öncelikle belediye başkan yardımcımız Sebahat Çevik’e, teknik ekibimize, sayın hocalarımıza, yol arkadaşlarım belediye çalışanlarına alın terlerinden dolayı teşekkür ediyorum. Kentimize hayırlı uğurlu olsun.”

Katkıda bulunanlara plaket verildi

Konuşmaların ardından müze için katkı sağlayan Prof. Dr. Nevzat Çevik, Prof. Dr. Feriştah Alanyalı, Prof. Dr. Behzat Karaca, Prof. Dr. Ali Erdoğan, Öğretim Üyesi Dr. Fatih Uslu, Mimar Devrim Çimen, Fotoğrafçı Tevfik Köymen, Graphx Ajans Necdet Alkandemir ve Mahmuz Öz’e, Başkan Sözen tarafından teşekkür plaketi takdim edildi. Kurdele kesiminin ardından ise Kent Müzesi ziyarete açıldı. Açılışa katılanlar müzeyi ziyaret ederek, kentin hafızasını inceleme fırsatı yakaladı.

BENZER HABERLER

Yanıtla

Lütfen yorumunuzu yazınız
Adınızı giriniz

En popüler Haberler

Son Yorumlar

Abdullah ŞENER Açık Kent yazıncısı olmak
Abdullah sahlebci Açık Origami ile kağıttan mucizeler
Araç çubuğuna atla