Ana SayfaDergi HaberMenderes Türel: "Yeni bir Antalya vizyonu peşindeyiz"

Menderes Türel: “Yeni bir Antalya vizyonu peşindeyiz”

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel,  ITB’18 Bilişim Profesyonelleri Semineri’nde yaptığı konuşmada, yeni bir Antalya vizyonu peşinde koştuklarını söyledi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi katkılarıyla düzenlenen ITB’18 Bilişim Profesyonelleri Semineri Belek’te başladı. Çok sayıda bilişim firmasının katıldığı seminerin açılış konuşmasını Belediye Başkanı Menderes Türel yaptı. Türel, teknolojide yaşanan değişimlerin şehir planlanmasındaki önemine değindi. Türel, bu değişimlerin Akıllı Kent uygulamalarını arttırmaya yönelik adımlar gerektirdiğine vurgu yaptı.

“Türkiye’nin en büyük akıllı şehir projesine başladık”

Teknolojide yaşanan değişim ve dönüşümde Antalya’nın geride kalmayacağını sözlerine ekleyen Başkan Türel, “9 Mayıs 2015 tarihinde pilot olarak başlattığımız Akıllı Şehir Projemizi 24 Ağustos 2017 tarihinde geniş bir hizmet çeşidini içerecek şekilde TÜRKSAT iş birliği ile taçlandırdık. Alt yüklenici olarak da TELEKOM bize destek sağlıyor” dedi. Türel, Türkiye’nin kapsam olarak en büyük akıllı şehir projesine başladıklarını iddia ederek 7 farklı proje başlığını içeren uygulamaların 6 tanesini işleme aldıklarını söyledi.

“Kepez’de akıllı şehircilik uygulamaları hayata geçiyor”

Günümüzde Belediyecilik denilince akla insan yaşamını kolaylaştıran uygulamaların geldiğini dile getiren Türel, “Bu amaca hizmet eden en doğru araç da Akıllı Şehircilik anlayışı. Seminerde bu anlayışı destekleyen ifadeler kullanan Türel Kepez halkına müjde verdi. Avrupa Birliği’nden 5 milyon Euro’nun üzerinde bir hibe krediyi bu proje kapsamında kullanabilme başarısını sağlamış olduklarını ifade eden Belediye Başkanı, konuşmasına “Bu anlamda Avrupa Birliği Horizon 2020 Akıllı Şehirler ve Topluluklar Programı Match Up Projesi ile Kepez Santral Mahallesinde Akıllı şehircilik uygulamalarını hayata geçiriyoruz” diye konuştu.

Akıllı Aydınlatma uygulamalarıyla enerjide yüzde 80 tasarruf

Henüz deneme aşamasında olan akıllı aydınlatma sistemine de değinen Başkan Türel, sokak aydınlatmalarını akıllı aydınlatmaya dönüştürdüklerini ifade etti. Türel, “Örneğin bir parkta akşam saatinde o parkın içerisinde bir hareketlilik yoksa ışığın aydınlatma gücünü düşürmek, ferini azaltmak suretiyle orada ciddi bir tasarruf imkanı sağlayan bir akıllı uygulamadan bahsediyoruz. Bugün bahsettiğim akıllı aydınlatma uygulamalarıyla deneme aşamasında olan 2 parkımızda yüzde 80’e varan bir enerji tasarrufu sağlamış durumdayız” ifadelerinde bulundu.

BENZER HABERLER

Yanıtla

Lütfen yorumunuzu yazınız
Adınızı giriniz

En popüler Haberler

Son Yorumlar

Abdullah ŞENER Açık Kent yazıncısı olmak
Abdullah sahlebci Açık Origami ile kağıttan mucizeler
Araç çubuğuna atla