Ana SayfaDünyadanMinik sanatçılar Sidney’in bisiklet ağına renk katıyor

Minik sanatçılar Sidney’in bisiklet ağına renk katıyor

Okula gitmek, sanat eserlerini gezmek, dükkanları dolaşmak veya yerel tesislere uğramak, semtimizi deneyimlemenin en iyi yollarından biridir. Sidneyliler için şehri bisikletle keşfetmek de hiç bu kadar keyifli olmamıştı.

Ekim ayında Sydney Rides Festivali sırasında düzenlenen Bike2Books yarışması minik sanatçılar için ilham kaynağı oldu. Ve şimdi onların eserlerini bisiklet yollarında görmek mümkün.

Bu yaz bu amaçla Sydney’deki bisiklet parkurlarını renklendirmek için 3 kişi seçildi.

Surry Hills’ten 3 yaşındaki Anna, Gökkuşağı çizimiyle 3-5 yaş kategorisinin kazananı oldu. “Anna bisiklete binmeyi çok seviyor,” dedi annesi Amy. “Çok küçük yaşlardan beri bisiklet kullanıyor.”

ARedfern’den 9 yaşındaki Samuel,  Renklerin Bisikleti çizimiyle 6-11 yaş kategorisinde birinci oldu. Kız kardeşiyle birlikte bisikletle parka gitmeyi çok seviyor. “Herhangi bir kişi yaş, milliyeti ayrımı olmaksızın bisiklete binebilir diye düşündüm. Renkler bunu gösteriyor” diyerek de resmini anlattı.

Haymarket’ten 13 yaşındaki Nathanial, Dizi Dizi Kitaplar çizimiyle 12-18 yaş kategorisini kazandı. “Kitaplar beni büyülüyor. Eğlenmenin, öğrenmenin ve meydan okumanın en iyi yolu kitaplar. Beni hayal gücünün ötesinde başka bir dünyaya götürüyorlar.” diyerek neden kitapları seçtiğini açıkladı.

Nathaniel etkileyici  başvuru mektubunda da şunları yazmış: “Kütüphanedeki raflarda kitapları gördüğümde, onları dışarı çıkarmak ve sayfalarını yutmak istiyorum.” Nathaniel, en sevdiği yerlere – Barangaroo Reserve ve Pirrama Park oyun alanına gitmek için şehir bisiklet yollarını kullanıyor, ebeveynleri ile her fırsatta bisiklete binmeyi çok seviyor. “Bisiklet sürmek bana daha fazla keşfetme özgürlüğü veriyor. Arabada olmaktan çok daha iyi, çünkü yüzümde hissettiğim esinti beni ferahlatıyor.”

Bike2Books, bisiklet sürme altyapısını geliştirmek ve her yaştan insanı bisikletle semtlerini keşfetmeye teşvik etmek için bu faaliyete ilk olarak Portland’da başladı.

Bisiklet yollarını keşfetmek için, Sydney Belediyesi Bisiklet Rehberi ve Haritası internet aracılığıyla ücretsiz temin edilebiliyor. Sydney’in diğer bölümleri için yerel belediyeler yardımcı oluyor. Ayrıca bölge hükümetinin Cycleway bulucusu var. Vatandaşlar, Facebook messenger veya Sydney Bike Commuters Facebook grubu üzerinden seyahatlerini planlamalarına yardımcı olacak tavsiyeler de isteyebiliyorlar.

Detaylar için bağlantı: https://news.cityofsydney.nsw.gov.au/articles/budding-artists-add-a-splash-of-colour-to-sydneys-bike-network#hp_f_listNews_2_Budding+artists+add+a+splash+of+colour+to+Sydney%E2%80%99s+bike+network

Haber: Yüksel Çilingir – Brüksel 

yukselcilingir@ozelkalem.com.tr

BENZER HABERLER

1 Yorum

Yanıtla

Lütfen yorumunuzu yazınız
Adınızı giriniz

En popüler Haberler

Son Yorumlar

Abdullah ŞENER Açık Kent yazıncısı olmak
Abdullah sahlebci Açık Origami ile kağıttan mucizeler
Araç çubuğuna atla