Ana SayfaKültür SanatMuğla tarihi Bölge Müzesi ile yaşatılacak

Muğla tarihi Bölge Müzesi ile yaşatılacak

Muğla’ya bugüne kadar 882 Milyon TL yatırım yapan Büyükşehir Belediyesi, “Bölge Müzesi” ile kentin tarihini yaşatmayı amaçlıyor. Müzenin yapımına başlandı.

Muğla Büyükşehir Belediyesi, “Bölge Müzesi” projesini ödüllü Mimar Cengiz Bektaş’ın çizimiyle hayata geçirdi. Muğla’ya bugüne kadar 882 milyon TL yatırım yapan belediye, Muğla tarihini yaşatacak müzenin yapımına başladı. Müze, mülkiyeti belediyeye ait olan Menteşe ilçesi Emirbeyazıt Mahallesi’nde 8 bin 150 metrekare arsa üzerine yapılıyor. Toplam inşaat alanı 8 bin 335 metrekare olan yapı 5 blok, bloklar arası geçişi sağlayan 3 adet merdiven kulesi ve 4 ayrı fonksiyondan oluşuyor. müzenin 2019 yılı içerisinde hizmete girmesi planlanıyor. Müzenin maliyetinin ise 16 milyon 846 bin TL olduğunu kaydediliyor.

“Kültürlerin izlerini yaşatacağız”

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Anadolu coğrafyasının ve Muğla’nın ev sahipliği yaptığı kültürlerin izlerini Bölge Müzesinde yaşatacaklarını söyledi. Gürün, büyük üstat Cengiz Bektaş’ın eseri müzenin geçmişle gelecek arasında bir köprü olacağını
söyledi. Gürün, “Muğla tarih boyunca birçok uygarlığa ev sahipliği yapmış ve bu kültürlerin izlerini koruyarak bugünlere taşımış ender illerimizden. Anadolu kültürünün izlerini coğrafyasında, sevgi ve hoşgörüsünü insanlarında yaşatan Muğlamıza Bölge Müzesi ile bir tarih belleği kazandırıyoruz. Müzemiz özellikleri ile yediden yetmişe tüm vatandaşlarımıza hitap edecek. Halk yüksekokulu gibi bölgeyi Halk Bilimi açısından değerlendirecek. Canlı bitki örtüsünü ve canlı hayvan varlığını ziyaretçilerimize tanıtacak. Bölge Müzesi, oditoryum, kitaplık alanları, bütün ülkelerle iletişim, internet bağlantılarına sahip, kafeterya, kitap, defter, kalem, boya, anı nesneleri satış yerleri olan bir yer olacak” dedi.

Gürün, “Müzemiz, kültür sanat etkinliklerine açık, süreli sergi salonuna sahip ve her bölümden görülebilecek bir Muğla ili maketine sahip olacak. Çocuklarımız, yetişkinler için uygulama işlikleri olacak. Anadolu’nun bütün uygarlık katmanlarını, ayrılmış özel oylumlarda tanıtabilecek özelliklere sahip olacak. Ayrıca en az sergileme alanları toplamı büyüklüğünde depo, laboratuvar, arşiv, fotoğraf birimi ile bir kent belleği olacak” ifadelerinde bulundu.

BENZER HABERLER

Yanıtla

Lütfen yorumunuzu yazınız
Adınızı giriniz

En popüler Haberler

Son Yorumlar

Abdullah ŞENER Açık Kent yazıncısı olmak
Abdullah sahlebci Açık Origami ile kağıttan mucizeler
Araç çubuğuna atla