Ana SayfaÇevreMuratpaşa cadde ve sokaklarını turunç kokusu sardı

Muratpaşa cadde ve sokaklarını turunç kokusu sardı

Antalya’nın Muratpaşa İlçe Belediyesince, 4 yılda üretilen 25 bin 88 fidanın 5 bin 407’sinin dikildiği cadde ve sokakları turunç kokusu sardı.

Muratpaşa Belediyesinin, Ermenek Mahallesi’nde 12 dönüm alan üzerine kurulu fidanlığında 4 yılda 25 bin 88 turunç fidanı üretildi. Üretilen fidanların 5 bin 407’si ilçenin yenilenen cadde ve sokaklarına dikildi. Dikilen fidanlar sayesinde ilçe merkezini turunç kokusu sardı.

“4 yıllık çalışmanın karşılığını almaya başladık”

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, turunç ağaçlarından yayılan ve Antalya sokaklarını saran kentin eski kokusunu geri kazandırmak için 4 yıl önce başladıkları çalışmaların karşılığını almaya başladıklarını belirtti. Uysal, “Çalışmaların bugün kent merkezinde 5 binin üzerinde ağaçtan oluşan turunç fidanlığı ortaya çıkardı. Ermenek Mahallesi’nde 12 dönüm alan üzerine kurulu fidanlıkta başlayan üretim çalışmaları, bölgenin en iyi turunç tohumlarının aranmasıyla başladı. Antalya bölgesinde yapılan tarama sonucunda en sağlıklı turunç meyvelerinden elde edilen tohumlar, fidan haline getirildi. 4 yılda 25 bin 88 turunç fidanı üretilirken 5 bin 407’si Muratpaşa’nın yenilenen cadde ve sokaklarına dikildi. 5 bin 105 fidan da ücretsiz olarak Muratpaşa sakinlerine dağıtıldı” dedi.

BENZER HABERLER

Yanıtla

Lütfen yorumunuzu yazınız
Adınızı giriniz

En popüler Haberler

Son Yorumlar

Abdullah ŞENER Açık Kent yazıncısı olmak
Abdullah sahlebci Açık Origami ile kağıttan mucizeler
Araç çubuğuna atla