Ana SayfaGündemOsmangazi'de Genç Starlar Büyük Alkış Topladı

Osmangazi’de Genç Starlar Büyük Alkış Topladı

Bu yıl Osmangazi Belediyesi tarafından 11. kez düzenlenen Genç Star Liseler Arası Müzik Yarışması’nın sonuna gelindi. Birçok yetenekli gencin kıyasıya mücadele ettiği yarışmada dereceye giren öğrencilere ödüllerini Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar verdi.

Final gecesi Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi Osmangazi Salonu’nda gerçekleştirildi. Sunuculuğunu ise Mert Ruscuklu’nun yaptı. Yarışmanın finalinde 32 okul, 4 farklı kategoride birincilik için çaba sarf etti. Türk Sanat Müziği, Türk Halk Müziği ve Pop Müziği alanlarında sahneye çıkan liseli gençler, tüm yeteneklerini sergiledi. Gerek seslendirdikleri eserler, gerekse kullandıkları enstrümanlarla jüri ve izleyenlerden tam not aldılar.

DÜNDAR: “GENÇ MÜZİSYENLER İÇİN FIRSAT”

Gençlere destek olmak amacıyla yarışmanın final gecesine katılan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, “Osmangazi Belediyesi olarak geleceğimizin güvencesi olan gençlerimiz için birçok hizmet ve yatırımlarda bulunuyoruz. Bursa ilini aşan uluslararası nitelikte kültürel ve sosyal faaliyetler gerçekleştiriyoruz. Liseler Arası Müzik Yarışmamız da geleneksel hale getirdiğimiz organizasyonlarımızdan. Bu yarışmada derece alan gençlerimiz, iki yıl arka arkaya İtalya’da dünya birincisi oldular. Büyük mutluluk duyarak ilerlediğimiz bu yolda gençlerimizin önünü açacak bu fırsatları vermeye devam edeceğiz.” diye konuştu.

Başkan Mustafa Dündar, jüri üyeleri Uludağ Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Müdürü Prof. Dr. İsmail Göğüş, Uludağ Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ersen Varlı, Cumhurbaşkanlığı Devlet Klasik Türk Müziği Korosu Sanatçısı Dilek Türkan, Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası Sanatçısı Mert Kocaeli ve Youtube Türkiye Müzik Koordinatörü İrsel Çivit’e de katkılarından dolayı teşekkür etti.

BENZER HABERLER

Yanıtla

Lütfen yorumunuzu yazınız
Adınızı giriniz

En popüler Haberler

Son Yorumlar

Abdullah ŞENER Açık Kent yazıncısı olmak
Abdullah sahlebci Açık Origami ile kağıttan mucizeler
Araç çubuğuna atla