Ana SayfaDünyadanBasında "ÖZELKALEM" ve "FABRIQUE A - Brüksel" İşbirliği

Basında “ÖZELKALEM” ve “FABRIQUE A – Brüksel” İşbirliği

Yeni iletişim ağlarıyla dünya küçüldükçe birbirimize yaklaşıyoruz. İnsanlık için kazan-kazan fırsatları artık daha kolay yaratılabilir ve erişilebilir durumda.

Türkiye’nin en köklü yerel yönetim dergisi ve haber portalı Özelkalem ve uzun yıllar Avrupa’nın başkenti Brüksel’de siyasetin ve toplumsal hayatın nabzını tutan Fabrique A Brüksel, birlikte çalışma kararı aldı.

Özelkalem Haber Sitesi, kurucu Erengül Bilenser yönetiminde ve okurlarının desteğiyle, Türkiye’nin en geniş kapsamlı yerel yönetim portalı olma özelliği taşıyor. Yerel yöneticiler tarafından aktif olarak takip edilen site, önemli kent haberlerini ve projelerini dijital dünyaya taşıyor. Türkiye’nin yaklaşık 1400 belediyesiyle ilgili bilgi alış verişi için ortam sağlıyor. 

Özelkalem Dergisi de aynı inançla yayınlanıyor. Dergi, uluslararası fuar standlarında yerini  almış durumda. Geleneksel Belediye Başarı ödülleriyle de, belediyeler için bir motivasyon unsuru olma özelliği taşıyor.

Fabrique A,  2008-2011 yılları arasında TRT- TÜRK kanalında yayınlanan Brüksel Yansımaları ve Hey Taksi programlarının yapımında, yönetmen ve koordinatör olarak görev yapan Kenan Erer tarafından kuruldu. Kenan Erer, bu yıllarda Tv Brussel isimli Belçika televizyon kanalında ayda bir yayınlanan bir televizyon programıyla birlikte 3 adet bağımsız belgesel film projesine de imza attı. Aynı zamanda Brüksel’de kalıcı radyo projeleri üretti.

Fabrique A,  son iki yıldır Avrupa Parlamentosu stüdyolarından yayınlanan tek Türkçe program Brüksel Kargası,  sevilen sohbet programı TaXi BXL ve son olarak da Brüksel yerel seçimlerinin nabzını tutan Visitant programıyla AB ve Belçika’da güvenilen bir medya kuruluşu olarak yoluna devam ediyor.

Özelkalem ve Fabrique A işbirliğinin ilk ürünlerinden biri olan olan Brüksel Belediye Başkanı Philipe Close röportajını  bugün yayınlıyoruz. Philipe Close, 184 farklı milletin yaşadığı Brüksel şehrini, nasıl dünyanın en kozmopolitan şehri yapmak istediğini anlatıyor.

 

BENZER HABERLER

Yanıtla

Lütfen yorumunuzu yazınız
Adınızı giriniz

En popüler Haberler

Son Yorumlar

Abdullah ŞENER Açık Kent yazıncısı olmak
Abdullah sahlebci Açık Origami ile kağıttan mucizeler
Araç çubuğuna atla