Ana SayfaTurizmBelemik'te tarihi doku gün yüzüne çıkartılacak

Belemik’te tarihi doku gün yüzüne çıkartılacak

Adana’nın Pozantı Belediyesi, fotoğraf tutkunlarının ve doğaseverlerin vazgeçilmez adresi olan Belemik köyündeki tarihi dokuyu gün yüzüne çıkartacak.

Adana’nın Pozantı ilçesine bağlı Belemedik köyündeki tarihi doku, Belediye Başkanı Mustafa Çay’ın gayretleriyle gün yüzüne çıkmaya hazırlanıyor. 1904-1914 yılları arasında II. Abdulhamit ve Alman İmparatorluğu arasında Hicaz- Bağdat demiryolu yapımı anlaşması imzalandı. Yapım çalışmaları sırasında açılacak olan 12 adet Toros Tüneline şantiye kalıntıları tam 110 yıllık bir tarihi barındırıyor.  Belemedik’in 110 yıllık geçmişe dayanan ve bunca zaman tarihi dokusunu yitirmeyen yapıları, Pozantı Belediyesi tarafından turizme açılacak.

Pozantı merkeze sadece 9 kilometre mesafede bulunan Belemedik Vadisi, ilkbahar ve sonbahar mevsimlerinde fotoğraf tutkunlarının ve doğaseverlerin vazgeçilmez adresi oluyor. Doğal güzellikleri ile dikkatleri üzerinde toplayan bölge, dizi ve film çekimleri için eşsiz bir mekan oluyor. Ayrıca düğün ve nişan merasimlerinin dış mekan fotoğraf çekimleri de yine bu bölgede yapılıyor.  Bölge, anıt ağaçları ve Almanlardan kalan taş bina kalıntıları ile artık tarihe tanıklık eden çok önemli bir turizm değeri olacak gibi gözüküyor.

“110 yıllık tarihi dokuyu saklıyor”

Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay, Belemedik köyünde bulunan 110 yıllık saklı tarihin ortaya çıkmasıyla bölge turizmine katkı sağlayacağının altını çizdi. 110 yıllık tarihi doku ve yapı kalıntılarını gün yüzüne çıkartmaya hazırlanan Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay konuyla ilgili bilgi verdi.

Çay, “Pozantı Belediyesi olarak tarihi yapı kalıntılarının etrafındaki çalılar ve ağaçlar budanıp temizlendikçe,  Belemedik tarihinin 1094 yılından kalma derin izleri çıkıyor. Bu zamana kadar sahip çıkılmayan değerlerin nasıl heba edildiğinin canlı şahidi oluyoruz. Daha birçok Pozantılı’nın bile farkında olmadığı bu turizm değerleri bizzat kendim ve çalışma arkadaşlarımızın gayret ve emekleri ile gün yüzüne çıkıyor. Yapacağımız temizlik ve tarihi yapıların ortaya çıkmasındaki gayretlerimiz sonunda Belemedik’in Anıt Ağacı meydanından yukarıda bulunan bu değerlere doğru turizm rotası belirleyeceğiz. Tahta tabelalar ile yönler oluşturarak tanıtımını sağlayacağız. İnşallah Belemedik bizimle daha farklı bir yolculuğa çıkacak” dedi.

BENZER HABERLER

Yanıtla

Lütfen yorumunuzu yazınız
Adınızı giriniz

En popüler Haberler

Son Yorumlar

Abdullah ŞENER Açık Kent yazıncısı olmak
Abdullah sahlebci Açık Origami ile kağıttan mucizeler
Araç çubuğuna atla