Ana SayfaGündemSakarya'da eski stat Şehir Parkı olacak

Sakarya’da eski stat Şehir Parkı olacak

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, eski Atatürk Stadyumu’nu Şehir Parkı olarak değerlendirmeyi planladıklarını söyledi.

Sakarya Büyükşehir belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Sakarya’ya müjdesi verilen “Millet Bahçesi” projesiyle ilgisi basın toplantısı yaptı. Toplantı, AKOM’da yapıldı. Toplantıya, AK Parti İl Başkanı Fevzi Kılıç, Adapazarı Belediye Başkanı Süleyman Dişli ve daire müdürleri katıldı. Başkan Toçoğlu, TOKİ’nin, Şen Piliç’e arsanın sahiplerini hoşnut edecek bir arsa teklif edeceğini belirtti. Bunun karşılığında bu konunun halledilmiş olacağını anlatan Toçoğlu, “Böyle güzel bir gelişme oldu. Biz talimat aldıktan hemen sonra bölgeye giderek çalışmaya başladık. Ve hem stadyumun arkasındaki Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne ait arsa hem de Adapazarı Belediyesi’nin sorumluluğunda olan Çark Mesire alanını da projenin içerisine kattık. Yaklaşık 63 bin metrekarelik alanı bir Şehir Parkı olarak değerlendirmeyi planlıyoruz” dedi.

“Çalışmalara hemen başladık”

Proje çalışmalarına hemen başladıklarını anlatan Toçoğlu, “Tabi burada formalitelerin bitmesi lazım yani Şen Piliç’e bir arsa verilip takas işlemlerinin hukuki olarak bitmesi lazım. Ama proje çalışmaları şimdiden başlayacak, bütün bunlar bitmiş gibi projeler yapılacak. Ve daha sonrasında formalite işlerde sonuçlanır sonuçlanmaz hemen kazı olacak. Çok uzayacağını düşünmüyorum ama bir tarih veremiyorum. Projeciler çağrılacak ve biz onlara buradan ne beklediğimizi söyleyeceğiz ona göre proje yapılacak. Orada hiçbir şey ziyan olmayacak. Burada bilinmesi gereken yeşil ağırlıklı, ağaç ve yürüyüş yollarının olduğu, çok fazla betonlaşmanın, sert zeminlerin olmadığı bir park düşünülüyor” diye konuştu.

BENZER HABERLER

Yanıtla

Lütfen yorumunuzu yazınız
Adınızı giriniz

En popüler Haberler

Son Yorumlar

Abdullah ŞENER Açık Kent yazıncısı olmak
Abdullah sahlebci Açık Origami ile kağıttan mucizeler
Araç çubuğuna atla